Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Karštis medikus daugiausia vijo pas senolius ir girtus asmenis

Karštis ir tvankumas labiausiai kenkia garbingo amžiaus šalies gyventojams – jie pirmieji ima skųstis negalavimais ir greičiau susirūpina sveikata, teigia medikai. Pasak jų, daugiausiai greitosios pagalbos ekipažai šį karštą savaitgalį skubėjo būtent pas pagyvenusius žmones.
Palanga
Palanga / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Didmiesčiuose medikai savaitgalį neturėjo daug darbo, dažniau į juos pagalbos kreipėsi provincijos ir tų vietovių, kur yra ežerų, upių ir kitų vandens telkinių, gyventojai.

„Lietuva sensta, iškvietimų daugėja dėl to“, – sekmadienį BNS teigė Panevėžio greitosios medicinos pagalbos stoties dispečerė.

Lietuva sensta, iškvietimų daugėja dėl to

Kauno greitosios medicinos pagalbos stoties pamainos vyresnioji gydytoja Virginija Barankevičienė sekmadienį BNS teigė, kad mieste iškvietimų  pagausėjimo nesijaučia, o Kauno apskrityje medikai darbo turi daug.

„Kauno mieste gan ramu, matyt, visi išvykę – iškvietimų tiek, kaip ir kiekvieną dieną, padidėjimo nėra. O Kauno apskrity, aplink Kauną, rajonuose iškvietimų nemažai“, – teigė gydytoja.

Pasak jos, dažnai medikai kviečiami pas neblaivius asmenis.  „Yra traumų, kurias gauna vandeny, įsipjauna, susimuša“, – sakė ji. 

V.Barankevičienės teigimu, per karščius labiausiai kenčia ligoniai: „Jiems sunkiau per karščius, bet nepasakyčiau, kad  baisiai daug kvietimų“.

Miestai ištuštėję

Šiaulių greitosios medicinos pagalbos stoties atstovė BNS tvirtino, kad esminio iškvietimų padaugėjimo nesijaučia.

„Kad iškvietimų būtų daugiau – to nėra. Nėra net labai daug perkaitusių, dehidraduotų. Bent jau šiandien. Tušti miestai, tuščios gatvės, visi namuose arba prie vandens telkinių“, – teigė ji.  

Medikė taip pat pabrėžė, kad prie ežerų, upių ar kitų vandens telkinių greitosios pagalbos iškvietimų nėra.

Jau priprato prie karščių

Alytaus greitosios medicinos pagalbos stoties dispečerė  Zita Norvilienė irgi teigė, kad medikams kaitra darbo perdaug nepridėjo.

„Kad masiškai padaugėtų, negalime pasakyti, bet yra vienas kitas iškvietimas  su galvos svaigimais, skausmais, viešose vietose nualpimas vienas kitas, bet masiškai to nėra“, – teigė ji.  

Medikė mano, kad gyventojai jau priparato prie karščių ir žino jų poveikį sau, todėl saugosi.

„Tie karščiai jau ne vieną dieną ir ne dvi, tad, matyt, gyventojai apsipranta ir elgiasi protingiau. O kai karščiai užeina greitai ir trumpam, tuomet neatsakingumo yra daugiau“, – BNS aiškino Z.Norvilienė.

Sekmadienį visoje Lietuvoje oro temperatūra siekė 30-31 laipsnių karščio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius