Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kauno klinikos pradeda teikti estetinės dermatologijos paslaugas

Lietuvos sveikatos mokslų universiteto ligoninės Kauno klinikų Odos ir venerinių ligų klinikoje pirmadienį atidarytas estetinės dermatologijos lazerio procedūrų kabinetas. Jame veikia modernus lazeris, kuriuo atliekamos procedūros odos kraujagyslėms šalinti ir odai atjauninti.
Naujasis Kauno klinikų lazeris
Naujasis Kauno klinikų lazeris / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Kaip 15min.lt sakė Kauno klinikų Odos ir venerinių ligų klinikos vadovė profesorė Skaidra Valiukevičienė, JAV pagaminta įranga Cutera kainavo apie 87 tūkst. eurų.

„Aparate galima reguliuoti spindulį, nereikia kita įranga šaldyti odos, ši funkcija yra pačiame aparate. Lazeriu galima pašalinti veido raudonį, išsiplėtusius kapiliarus, veido ir kitų sričių nepageidaujamus plaukus, taip pat koreguoti suglebusią odą ir šviežius randus“, – pasakojo S.Valiukevičienė.

JAV pagaminta įranga Cutera kainavo apie 87 tūkst. eurų.

Palyginti su kitais lazeriais, procedūros yra mažiau skausmingos, jaučiama tik nedidelė šiluma ar švelnus dilgčiojimas. Po procedūros pacientas gali tęsti darbinę veiklą. Lazeris atkuria jungiamąjį odos audinį ir nepažeidžia viršutinio odos sluoksnio.

Geram kosmetiniam rezultatui pasiekti įprastai reikia 2–4 procedūrų. Nepageidaujamos kraujagyslės, kojų kapiliarai ar jų dariniai ir plaukai šalinami didesnės energijos lazerio spinduliuote. Ją sugeria kraujo pigmentas hemoglobinas arba plaukų pigmentas melaninas. Dažniausiai tam reikia 1–2 procedūrų.

VIDEO: Kauno klinikose pristatytas naujas lazeris

Cutera lazerio technologijos yra saugus ir veiksmingas būdas pašalinti odos grožio trūkumus be chirurginio skalpelio. Tai pažangus ir itin modernus sprendimas daugeliui odos sutrikimų – tiek moterims, tiek vyrams.

Tačiau naujuoju lazeriu nebus šalinami pigmentiniai apgamai ir kiti odos navikai, nes po lazerio procedūros nėra galimybės pašalinto odos darinio ištirti mikroskopu.

„Lietuvos žmonių darbingo amžiaus riba ir vidutinis amžius ilgėja. Todėl, pasak dermatologų, vis dažniau sulaukiama pacientų, kurie norėtų pašalinti odos pakitimus, susijusius su vyresniu amžiumi“, – teigė S.Valiukevičienė.

Estetinės dermatologijos lazerio procedūrų nekompensuoja nė vienos šalies privalomasis sveikatos draudimas, todėl šios procedūros atliekamos paciento lėšomis. Lazerio procedūras Kauno klinikose atliks gydytojai dermatologai. Pacientas turės galimybę kartu gauti ir nemokamą specialisto konsultaciją.

„Taip pat medicinos bei kosmetologijos specialistų studijų programose bus galimybė susipažinti su naujomis odos procedūrų technologijomis“, – sakė S.Valiukevičienė. 

VIDEO: Kauno klinikų teritorija iš paukščio skrydžio

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius