Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kauno klinikų gydytojai baltus chalatus iškeitė į žvėrelių kostiumus

Supermenas, Teletabis, Liūtukas ir Snieguolė, - tokie personažai, šalia daugelio kitų, birželio 8-osios rytą pasirodė Kauno klinikų kieme. Apsikabinimų dienos proga gydytojai ir studentai įprastus baltus chalatus iškeitė į jiems netradicinę aprangą. Šypseną keliančiais kostiumais persirengę specialistai dalinosi geromis emocijomis su pacientais, nuoširdžiai juos apkabindami.
Kauno klinikose - apsikabinimų diena
Kauno klinikose - apsikabinimų diena / Aliaus Koroliovo/15min nuotr.

„Apkabinimas yra šilumos, vilties suteikimas kitam, ypač, jei kalbame apie klinikas. Yra nemažai pacientų, kuriems reikia stiprybės, supratimo ir palaikymo. Šiandien ir susirinkome būtent tai jiems suteikti“, – teigė LSMU Sveikatos psichologijos katedros darbuotoja Irina Banienė.

„Apkabinę žmones tikrai dažnai išvystame šypseną. Būna ir kitokių akimirkų, kada žmogus ir apsiverkia, sako, kad jam šiandien buvo tikrai nekokia diena, ir būtent apsikabinimas padėjo ją nors šiek tiek praskaidrinti. Tai gali būti ir su tam tikru liūdesiu, tos ašaros, bet tuo pačiu metu ir su tam tikra viltimi“, – pasakojo specialistė.

Pradžiuginę Kauno klinikų pacientus, personažai išsiskirstė po Kauno klinikų palatas bei skyrius, taip aplankydami didžiąją dalį komplekse esančių žmonių.

Kiekvienam akcijos metu apkabintam žmogui buvo dovanojamas ir meškučio lipdukas, pažymintis, jog pacientas buvo apkabintas akcijos metu.

Tokio tipo akcijos Kauno klinikose rengiamos jau penktąjį kartą – 2012-aisiais prasidėjusią tradiciją organizuoja LSMU Sveikatos psichologijos katedra, o prie akcijos noriai prisijungia ir aktyvūs studentai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius