Tiesiogiai

Tiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentaraiTiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentarai

Kauno klinikų Kraujo centre jaučiamas kritinis kraujo trūkumas

Šiuo metu Kauno klinikų Kraujo centre jaučiamas kritinis visų kraujo grupių trūkumas. Artėjant šventiniam savaitgaliui, norime pasirūpinti kraujo komponentų atsargomis, kad jų užtektų visiems esamiems ir galimiems pacientas.
Kraujo donorystė
Kraujo donorystė / Kauno klinikų nuotr.

Kraujo centre reikalingos visos kraujo grupės:

O+ ir O- (pirmos teigiamos ir pirmos neigiamos);

A+ ir A- (antros teigiamos ir antros neigiamos);

B+ ir B- (trečios teigiamos ir trečios neigiamos);

AB+ ir AB- (ketvirtos teigiamos ir ketvirtos neigiamos).

Kraujo centro vadovė dr. Diana Remeikienė pažymi, kad atėjus atostogų metui ir atšilus orams, tampa vis sunkiau pritraukti kraujo donorus. „Šiuo laikotarpiu visuomenės pagalba itin reikalinga, nes vasarą jaučiamas didesnis nei įprastai donorų trūkumas. Deja, vasarą kraujo poreikis nesumažėja. Ypatingai svarbu, kad daugiau donorų apsilankytų Kraujo centre prieš šventines dienas, kai padaugėja traumų, nelaimingų įvykių skaičius, o tuo pačiu ir kraujo poreikis“, – pastebi dr. D. Remeikienė.

Kraujo donoru gali būti kiekvienas sveikas 18–65 metų amžiaus asmuo, kurio kūno masė yra ne mažesnė nei 50 kg, pateikęs galiojantį asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą. Kraujo donorams parkavimas prie Kauno klinikų Kraujo centro yra nemokamas. Pageidaujantiems atvykti iki Kraujo centro automobiliu, prašome apie tai pranešti tel.nr.: +37037326856, +37037787372, +37037326500 arba nurodyti registruojantis čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius