Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kinijoje daktarai nemokamai atliko 60 tūkst. dolerių vertės operaciją 70 auglių ant veido turėjusiai moteriai

Šiuo metu Kinijoje gyvenanti 40 metų moteris ir vėl gali šypsotis, jai nuo veido gydytojai pašalino net 70 auglių, kurie neatpažįstamai buvo ją subjauroję.
70 auglių ant veido turėjusi kinė Li Hongfang
70 auglių ant veido turėjusi kinė Li Hongfang / Kadras iš vaizdo siužeto

Li Hongfang sirgo nepaprastai reta kaulų vėžio forma, dėl kurios jai ant veido susiformavo itin dideli augliai. Šia liga Li sirgo pastarąjį dešimtmetį, nes už operaciją susimokėti ji neišgalėjo, – praneša „The Dailymail“.

Tačiau kai Li Hongfang istorija apskriejo aplink pasaulį ir sugėdino Kinijos medicinos sistemos atstovus, Šanksi provincijos gydytojai nusprendė 60 tūkst. dolerių vertės operaciją atlikti nemokamai.

Tiančao kaime gyvenanti L.Hongfang tikina, kad po operacijos į savo atvaizdą veidrodyje dar nežiūrėjusi: „Aš jaučiu, kad mano galva tapo kur kas lengvesnė ir manau, kad dabar atrodau geriau. Aš specialiai dar nežiūrėjau į veidrodį. Noriu palaukti, kol praeis tinimas po operacijos ir tuomet pamatysiu save visiškai kitokią nei buvau anksčiau.“

Operacijai vadovavęs chirurgas Guo Shuzhongas atskleidė, kad ši operacija praėjo be nesklandumų, bet ant operacinio stalo Li turės gultis dar ne kartą – kinei dar reikia pašalinti auglius iš gerklės, nosies ertmių ir nuo kaukolės.

Pirmieji ligos požymiai kinei atsirado 2001 metais, tuomet L.Hongfang manė, kad patinimą sukėlė vabzdžio įgėlimas, tačiau ant veido atsiradęs gumbas bėgant laikui tik didėjo. 2005 metais šis auglys jai buvo pašalintas. Deja, praėjus vos keletui mėnesių po operacijos, auglių atsirado dar daugiau, tuomet moteriai buvo diagnozuotas kaulų vėžys.

Nors ši vėžio forma nemirtina, tačiau veidą deformavę augliai netrukus atskyrė L.Hongfang nuo visuomenės, kuri buvo pasišlykštėjusi moters išvaizda. Du vaikus auginanti moteris netrukus neteko ir mylimo vyro, todėl finansinė jos situacija buvo itin sunki.

Vis dėlto L.Hongfang vilties neprarado ir liepos pradžioje jai buvo atlikta nemokama operacija.

Šiuo metu Kinijoje yra dešimtys milijonų žmonių, kurie dėl finansinių sunkumų nesulaukia medicininės priežiūros. Valdžia pradėjo kurti programą, kurios tikslas – visiems 1,3 mlrd. šalies gyventojų iki 2020 metų suteikti sveikatos draudimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius