-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kinų medicinos patarimai: kaip pavasarį išsaugoti sveiką odą

Kinų medicinos specialistė Genovaitė Pečiulytė pataria, kaip pavasarį atgaivinti ir puoselėti po žiemos nualintą odą.
Kiniškas masažas
Kiniškas masažas / Laisvalaikiodovanos.lt nuotr.

Kaip Rytų medicina traktuoja odą ir odos sveikatą?
 
Kinų medicinos požiūris į žmogaus kūno odą – labai filosofiškas. Jie neskirsto odos į veido ar rankų. Arba į pavasarinę odą ir rudeninę.  Oda kinams – neatskiriama visos gyvybinės sistemos dalis. Tai mūsų organizmo barjeras, per kurį mūsų kūnas bendrauja su visomis gamtoje esančiomis energijomis: saule, vėju ar šalčiu. Kūno oda – tai visuma, kaip vienas organas, kuris dalyvauja kvėpavime. Tačiau Rytų medicinos specialistai turi patarimų, kaip prižiūrėti odą.
Kinų medicinos specialistė Genovaitė Pečiulytė sako, kad metalas arba mineralas – tai du gamtos elementai, su kuriais rytiečiai sieja žmogaus odą. Jie geriausiai atitinka odos struktūrą. Taip pat pabrėžiama, kad kinų medicinoje oda siejama tiesiogiai su plaučiais. Taigi, saugant odą, svarbu neperkaisti arba neperšalti, besidžiaugiant pavasario vėjais.

Daugiau ta pačia tema skaitykite čia.
 
Patarimai moterų odos sveikatai ir gerai išvaizdai
 
Labai svarbu apsaugoti veido odą nuo vėjo. Be to, kinų medicina odą sieja su aštriu skoniu. Truputį aštraus skonio yra tai, kas pastiprintų odą, pastimuliuotų visas jos funkcijas. Tai – imbieras, česnakas, pipiriukai. Kitaip tariant, tai kas yra aštru, bet ne per daug – kiekvienas šią normą nusistato individualiai. Toks saikingas aštrumas pastimuliuos plaučius ir odą.
 
Beje, puikiai žinomas rytietiško gydymo akupunktūra efektyvumas. Galbūt ne tik gydytojai profesionalai, bet ir pats žmogus galėtų stimuliuoti kūno taškus, norėdamas atgaivinti odą?
Gydytoja G.Pečiulytė labai konkretaus sprendimo negali pasiūlyti. Jei žmogus turi odos ligą, yra taškai mūsų kūne, kuriuos Rytų medicinos gydytojas gali stimuliuoti, bet tai netinka profilaktiškai nuo odos sausėjimo. Jei turite problemų, kreipkitės į specialistus – kosmetologus, dermatologus.

Natūralios priemonės odos priežiūrai
 
Jeigu jūsų oda pavargusi, išdžiūvusi, o pavasarį norite sužydėti, gydytoja G. Pečiulytė siūlo galvoti ne tik apie kremus ar papildus. Labai svarbi psichologinė ramybė ir harmonija. Žmogus bet kuriuo metų laiku tiek oda tiek visu savo organizmu turėtų rūpintis kaip visuma. Yra svarbu rūpintis ir kūno švara, kiekvieną dieną reikia nusiprausti, gal ir vien vandeniu pakaktų, nebūtinai su prausikliais ar muilu. Reikia rūpintis savo mintimis ir jausmais. Prie tinkamo odos funkcionavimo prisidės ir meditacija, streso vengimas, nesiekimas visad lenktyniauti ir būti pirmu, nes viskas organizme susiję – ir organai, ir oda.
 
Kaip maitintis, kad oda būtų sveika
 
Kinų medicina odą sieja su metalo karalyste, aštriu skoniu. Jeigu žmogus normaliai maitinasi, jis gauna visų reikalingų medžiagų. O jei trūksta, yra mineralų vitaminų kompleksuose.
Rytų tradicijoje kalbama apie penkis svarbiausius elementus, kuriuos rytiečiai teigia, mes turime ir savo kūne. Tai yra vanduo, medis, ugnis. Trys jų atitikmenys yra ir mūsų kūne. Tie atitikmenys turi sąsajas su tam tikrais mūsų organizmo organais ir struktūromis.  Pagal Rytų tradiciją oda siejama su metalo elementu. Arba mineralo. Tai – labai turtinga karalystė. Taip pat su rudens metų laiku, su aštriu skoniu. Galima sakyti, kad oda yra tarsi mūsų organizmo barjeras ar apdangalas, per kurį mūsų kūnas kontaktuoja su visomis gamtoje esančiomis energijomis: su šalčiu, vėju, karščiu. Per odą visą tai gali patekti  į mūsų kūną. Tai patvirtina ir Vakarų medicina, kuri teigia, kad oda turi poras, per jas į mūsų kūną patenka medžiagos ar vaistai. Todėl šaltuoju metų laiku svarbu adekvačiai ją aprengti, rūbai turėtų suteikti jai apsaugą, kad neįsiskverbtų vėjas ir neperšaltų mūsų kūnas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius