-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kita karantino pusė: ištuštėjusi Klaipėdos vaikų ligoninė, sumažėjo traumų

Klaipėdos vaikų ligoninė per karantiną – ištuštėjusi. Medikai svarsto, kad tai galėjo lemti ne tik tėvų baimė vykti į gydymo įstaigą, bet ir retesni infekcinių ligų ir traumų atvejai.
Vaikas ligoninėje
Vaikas ligoninėje / 123rf.com

Klaipėdos vaikų ligoninės vyriausiasis gydytojas Virginijus Žalimas pripažino – pacientų srautas ligoninėje karantino metu sumažėjęs.

„Ligoninė šiuo metu laikosi sugriežtintų higienos normų reikalavimų. Sveikatos apsaugos ministerijos nurodymu nevyksta planinės konsultacijos, neatliekamos planinės operacijos, tačiau būtinoji, chirurgų ir traumatologų pagalba teikiama“, – aiškino ligoninės vadovas.

Anot jo, įprasta, kad didžioji dalis vaikų į ligoninę guldomi dėl infekcinių ligų. O šiomis jie suserga užsikrėtę vienas nuo kito, dažniausiai kolektyvuose. Kilus pandemijai vaikų darželiai ir mokyklos buvo uždaryti.

„Supratingi tėvai nesiveda vaikų į parduotuves ir patys stengiasi kuo mažiau užtrukti prekybos centruose. Nėra kontaktų žaidimų aikštelėse ir kitose viešose vietose, todėl ir užsikrėtimų infekcinėmis ligomis labai sumažėjo. Taigi vaikų dabar mūsų ligoninėje gydoma nedaug“, – teigė V.Žalimas.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Vaikų traumų karantino metu smarkiai sumažėjo
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Vaikų traumų karantino metu smarkiai sumažėjo

Didžioji dalis pacientų, sergančių lėtinėmis ligomis, nenorėdami rizikuoti, kol nebloga būklė, atideda planinį ištyrimą bei gydymą. Dar viena priežastis, anot uostamiesčio vaikų ligoninės vadovo, kodėl ligonių mažiau – sumažėjus infekcinių susirgimų, mažiau kyla lėtinių ligų paūmėjimų.

„Pastebime, kad pagerėjo mūsų pacientų priežiūra namuose. Daugelio vaikų tėvai dirba nuotoliniu būdu, namie, ir gali kontroliuoti vaiko gydymo, maitinimo režimą, o to negalėdavo daryti eidami į darbą ir išleidę vaiką į bendraamžių kolektyvą“, – pastebėjo ligoninės vadovas.

Jis pasidalino ir preliminaria analize, kuri rodo, kad vaikų traumų sumažėjo apie 60–70 proc.

„Uždaryti sporto klubai, nevyksta treniruotės, labai mažai vaikų pamatysi kieme, dar mažiau gatvėje – manome, ši situacija lemia mažiau traumų“, – 15min komentavo V.Žalimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius