Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Klaipėdoje – judriosios savaitės renginiai

Klaipėdiečiai kviečiami aktyviai paminėti Europos judriąją savaitę. Uostamiesčio gatvėmis bus rengiamas visuotinis bėgimas, didžiosiose miesto aikštėse žmonėms bus dalijami atšvaitai, organizuojamas „Rudens krosas“, šiaurietiško ėjimo treniruotės.
Šiaurietiškas ėjimas
Šiaurietiškas ėjimas / Aliaus Koroliovo nuotr.
Temos: 1 Klaipėda

Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuras taip nori atkreipti klaipėdiečių dėmesį į neigiamą transporto priemonių poveikį mus supančiai aplinkai ir žmonių sveikatai, paraginti žmones aktyviau naudotis visuomeniniu transportu, dviračiais bei nepamiršti pasivaikščiojimų pėsčiomis. 

Atšvaitų dalijimo akcija skirta paminėti dieną be automoblio.  Didėjant eismo intensyvumui bei gausėjant transporto priemonių, proporcingai daugėja ir nelaimių keliuose. Sutrumpėjus šviesiam paros laikui ir prastėjant oro sąlygoms, patartina pėstiesiems su savimi nešiotis atšvaitus. Klaipėdos m. visuomenės sveikatos biuro specialistai kartu su Klaipėdos apskrities VPK Kelių policijos biuro pareigūnais atšvaitus dalins rugsėjo 20 d. (ketvirtadienį) 17 val. šiose miesto vietose:

1.Lietuvininkų aikštėje  (prie perėjos)

2.Atgimimo aikštėje (prie sankryžos)

3.Šalia PC „Akropolis“ (prie didžiosios sankryžos)

Visuotinis bėgimas rengiamas rugsėjo 21 d. (penktadienį) 12 val.  Visi bėgikai  rinksis Klaipėdoje prie Trinyčių tvenkinio (nuo Sendvario mokyklos pusės). Išradingiausiai ir originaliausiai apsirengę bėgikai sulauks dovanų.

„Europos judriosios savaitės tikslas – informuoti visuomenę apie būtinybę kovoti su tarša, kuri atsiranda dėl intensyvėjančio motorinių transporto priemonių eismo miestuose. Tai ne tik kova su oro tarša ar triukšmu, bet ir gyvenimo kokybės gerinimas mieste. Renginiais mieste taip pat norime atkreipti dėmesį į menką žmonių fizinį aktyvumą. Šiuolaikiniai žmonės mažai juda,  dažnas dirba sėdimą darbą, daug naudojasi automobiliu. Daugiau vaikščiokite, užuot važiavę liftu, lipkite laiptais, važiuokite dviračiu – taip pasijausite žvalesni, nestigs geros nuotaikos“, - patarė Klaipėdos visuomenės sveikatos specialistai.  

Taip pat Klaipėdos visuomenės sveikatos biuras šią savaitę ragina prisijungti prie šiaurietiško ėjimo treniruočių.

Rugsėjo 22 d. 11 val. Kviečiami visi, kurie yra susipažinę su šiaurietiškuoju ėjimu, dalyvauti žygyje nuo I-Melnragės iki II-Melnragės ir atgal (atstumas gali būti pratęsiamas, atsižvelgiant į dalyvių pageidavimus). Susitikimo vieta. I-Melnragė, prie parduotuvės „IKI“.

Turėti: avėti patogią avalynę, vilkėti laisvą aprangą, užsidėti galvos apdangalą, turėti geriamojo vandens. Pažymime, kad visus daiktus, kuriuos turėsite su savimi, susidėkite į kuprinę (kuprinė nevaržys šiaurietiško ėjimo judesių).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius