-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Klaipėdiečiams rudeninę depresiją padės įveikti poezijos ir muzikos terapija

Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuras visiems klaipėdiečiams šį rudenį be įprastų muzikos terapijos užsiėmimų, siūlo išbandyti naujovę – poezijos terapiją. Neabejojama, kad tai puikus būdas ne tik atsipalaiduoti po sunkios darbo dienos, bet ir efektyvi priemonė išvengti rudeninės depresijos.
Gongų terapija
Gongų terapija / Organizatorių nuotr.

„Medikai teigia, kad rudeninė depresija – gana dažnas reiškinys, kuris gali užklupti kiekvieną. Trumpėjančios dienos, žvarbus oras, tamsa sukelia neigiamas emocijas, kurios gali virsti į pavojingą ligą – depresiją. Norint išvengti šio sezoninio negalavimo reikia stengtis atsikratyti blogų emocijų. Muzikos, ir poezijos terapija tikrai padės nuvyti slogias mintis ir pagerins nuotaiką!”, – į terapijas kvietė Klaipėdos m. visuomenės sveikatos biuro specialistas Marius Beivydas.

Muzikos terapijos – t.y. grojimas perkusiniais (mušamaisiais) instrumentais vyks antradieniais ir ketvirtadieniais. Antradieniais laukiami jau išbandę šį muzikavimo būdą, o ketvirtadieniais muzikuoti kviečiami pradedantieji. Užsiėmimai vyks vakarais, 19 val. studijoje „GROCK" Ligoninės g. 16-2 (įėjimas iš kiemo pusės). Registracija tel. 860000370 arba el. paštu pastas@grock.lt

Poezijos terapija – dar daug kam nauja, nepažįstama atsipalaidavimo, neigiamų emocijų atsikratymo forma. Klaipėdoje poezijos terapijos užsiėmimai vyks trečiadieniais. Paskaitas, pavadintas „Poetinė terapija – dvasinio augimo ir psichinės sveikatos stiprinimo metodas" ves žinoma uostamiesčio poetė, rašytoja, gydytoja psichiatrė ir poezijos terapeutė Jūratė Sučylaitė.

„Poezijos terapijose visi turės galimybę pajausti, kaip kalbos meno dėka galima išreikšti emocijas ir artėti dvasinės pilnatvės pojūčio link. Paskaitose bus supažindinama su biblioterapijos ir kūrybiško rašymo galimybėmis, aiškinamasi, kaip mūsų sveikatą veikia užgniaužti neigiami jausmai. Susipažinsime su interaktyviosios biblioterapijos metodų taikymu Lietuvoje ir užsienyje, pamėginsime praktiškai pajausti žodžio galią“, – teigė J. Sučylaitė.

Poezijos terapija vyks trečiadieniais 18 val. Sveikatos mokslų fakulteto padalinyje, Malūnininkų g. 4, 103 auditorijoje. Registracija tel. +370 6 12 30 179.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius