Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Klausos aparatai – išmanūs gyvenimo kokybės gerinimo įrenginiai

Naujaisiais duomenimis skirtingose Europos valstybėse nuo 8 iki net 15 proc. žmonių gyvena su didesniu ar mažesniu klausos netekimu, tačiau prognozuojama, kad šis skaičius artimiausiu metu gali dramatiškai augti. Nekreipiant dėmesio į šią problemą prastėja gyvenimo kokybė, atsiranda papildomas nuovargis, pradedama vengti socialinių susibūrimų, vyresniame amžiuje didėja demencijos ir Alzhaimerio ligų rizikos.
Džiaukitės natūraliais garsais su AX klausos aparatais
Džiaukitės natūraliais garsais su AX klausos aparatais / „Klausos technikos" nuotr.

Šios priežastys verčia ieškoti naujų sprendimų problemai, į kurią per dažnai žiūrima pro pirštus. Naujausių „Signia“ technologijų pagalba galima padėti šiems žmonėms vėl džiaugtis gyvenimu ir iš naujo pažinti kiekvieną mus supantį garsą.

Padidintas procesorių skaičius – geresnė klausa

Viena iš dažniausių situacijų, kurią patiria žmogus su klausos sutrikimu, – noras suprasti kalbą triukšmingoje aplinkoje. Pavyzdžiui, parduotuvėje arba bent šiek tiek didesniame žmonių susibūrime žodžiai liejasi, dingsta, yra užgožiami aplinkinio šurmulio ir žmogus nesupranta, apie ką kalbama.

Naujausieji „Signia AX“ „Pure Charge&Go“ klausos aparatai yra, turbūt, geriausias sprendimas tokioje situacijoje. Naudodami naują revoliucinę „Augmented Focus“ technologiją šie klausos aparatai vietoje įprasto vieno turi du atskirus mikroprocesorius, kurių vienas apdoroja kalbą, o kitas aplinkinius garsus. Tokiu būdu šie skirtingo garso signalai gali būti stebėtinai efektyviai atskirti vieni nuo kitų, o tai leidžia žmogui aiškiai girdėti ir suprasti kalbą net ir pačioje triukšmingiausioje situacijoje.

„Klausos technikos" nuotr./Pure 312 AX miniatiūrinis klausos aparatas
„Klausos technikos" nuotr./Pure 312 AX miniatiūrinis klausos aparatas

Įrodyta, kad klausos netekimą turintis žmogus su „Signia AX“ klausos aparatais gali suprasti kalbą netgi triukšmingesnėje aplinkoje, nei gerai girdintis žmogus! Naudojant ir kitas unikalias „Signia“ klausos aparatų savybes, pavyzdžiui, savo balso slopinimą natūralumui užtikrinti ar judesio daviklius kiek įmanoma tikslesnei situacijos analizei, „Pure Charge&Go AX“ tampa aukščiausių technologijų lyderiu, skirtu padėti žmonėms girdėti ir suprasti kalbą bet kokioje aplinkoje.

Patogumas ir funkcionalumas kiekvienam

Naujų klausos aparatų gamintojai nepamiršta ne tik nepriekaištingos garso kokybės, bet ir pasirūpina, kad jų įrenginiais būtų galima kaip įmanoma patogiau naudotis. Ilgus metus klausos aparatų naudotojai turėjo vargti su keičiamais elementais, kuriuos tenka keisti kas 1–2 savaites.

„Pure Charge&Go“ klausos aparatai yra įkraunami ir vienu įkrovimu gali tarnauti net iki 39 valandų. Tačiau net ir akumuliatoriui išsikrovus žmogus nėra pririštas prie laido – klausos aparatus galima įkrauti juos įdėjus į patogų nešiojamą įkroviklį, kuris savyje turi energijos net 3 papildomiems pilniems įkrovimams.

„Klausos technikos" nuotr./Nešiojamas įkroviklis įkraunamas bevieliu būdu
„Klausos technikos" nuotr./Nešiojamas įkroviklis įkraunamas bevieliu būdu

O AX kartos klausos aparatai gali būti tiesiogiai susieti tiek su „iPhone“, tiek su „Android“ mobiliaisiais telefonais – klausos aparatai gali būti naudojami kaip belaidės ausinės telefono skambučiams ar muzikai klausytis.

Šie klausos aparatai turi ir dirbtinio intelekto pagalba veikiantį „Signia“ asistentą, kuris padeda žmogui pačiam prisitaikyti klausos aparato garsą pagal situaciją, kurioje jis tuo metu yra, bei nuotolinę klausos aparatų reguliavimo platformą „Telecare“, kuri leidžia klausos protezavimo specialistui reguliuoti klausos aparatus žmogui būnant savo namuose.

„Klausos technikos" nuotr./Signia Telecare distancinis reguliavimas
„Klausos technikos" nuotr./Signia Telecare distancinis reguliavimas

Sudėjus visas aprašytas savybes „Signia AX“ klausos aparatai tampa ypatingai patogiu gyvenimo kokybės gerinimo įrenginiu.

„Insio AX“ – revoliucija klausos reabilitacijoje

Turbūt įdomiausia naujovė klausos aparatų pasaulyje yra naujasis „Signia“ „Insio AX“ įausinis klausos aparatas. Jis yra ypatingas ne tik tuo, kad savyje turi „Signia AX“ platformą, kuri naudodama du procesorius kiekviename klausos aparate gali sukurti neprilygstamą garso kokybę, tačiau tai yra ir pirmasis pasaulyje įausinis klausos apartas, kuris įkraunamas bevieliu būdu ir turi „Bluetooth“ ryšį!

„Klausos technikos" nuotr./Signia Insio AX įausinis įkraunamas klausos aparatas su bluetooth ryšiu
„Klausos technikos" nuotr./Signia Insio AX įausinis įkraunamas klausos aparatas su bluetooth ryšiu

Pagal žmogaus ausį individualiai pagamintas aparatas patogiai ir tvirtai guli ausyje, nekliūna už akinių ar veido kaukių. Pilnai įkrautas įrenginys gali tarnauti iki 24 valandų, o vėliau yra įkraunamas patogioje ir ergonomiškoje įkrovimo dėžutėje net iki 3 kartų, nejungiant jos į elektros tinklą. „Insio AX“ taip pat gali būti sujungti su išmaniaisiais įrenginiais garso transliavimui „Bluetooth“ ryšiu – nešiotojas gali džiaugtis puikia muzikos ar telefono skambučių kokybe perduodama tiesiai į įrenginį.

„Klausos technikos" nuotr./Signia Insio AX įausinis įkraunamas klausos aparatas su bluetooth ryšiu
„Klausos technikos" nuotr./Signia Insio AX įausinis įkraunamas klausos aparatas su bluetooth ryšiu

„Insio AX“ yra ilgai laukta inovacija klausos reabilitacijos pasaulyje. Tyrimai rodo, kad žmonės, nešiojantys AX klausos aparatus, gali pasiekti net iki 25 proc. geresnį kalbos supratimą triukšme palyginti su prieš tai jų nešiotais įrenginiais. Taip pat nustatyta, kad dėl puikios jų garso kokybės žmonės yra linkę pasirinkti „Signia AX“ įrenginius lyginant net su geriausiais kitų gamintojų klausos aparatais. „Insio AX“ sujungia revoliucines audiologines savybes, patogias galimybes klausos aparatus įkrauti ir naudotis belaidžiu „Bluetooth“ transliavimu bei įausinių aparatų patogumą ir diskretiškumą – niekam iki šiol to nebuvo pavykę padaryti.

„Klausos technikos" nuotr./Klausos aparatai Insio AX su nešiojamu įkrovikliu
„Klausos technikos" nuotr./Klausos aparatai Insio AX su nešiojamu įkrovikliu

„Signia AX“ leidžia iš naujo pažvelgti į klausos reabilitaciją, kuri, deja, reikalinga gerokai daugiau žmonių, nei galime pagalvoti iš pirmo žvilgsnio. Naujausiuose klausos aparatuose esančios technologijos klausos sutrikimus turinčius žmones priartina prie natūralios klausos ir netgi leidžia naudotis papildomais privalumais, negalvojant apie kompromisus. Juolab, kad dabar UAB „Klausos technika“ taiko žymias nuolaidas net ir šiems naujausiems AX platformos aparatams. Susitikime Kaune, Vilniuje ar Klaipėdoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius