Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kodėl gydant slogą ji dažnai komplikuojasi? Dažniausios klaidos

Sloga – dažna, įprasta, visų patirta nemaloni liga, kurios, kaip daugelis mano, esą neverta nė gydyti. Tačiau, tinkamai negydant slogos, gali išsivystyti komplikacijų. Beje, sloga komplikuojasi net trečdaliui sergančiųjų, o viena dažniausių komplikacijų yra rinosinusitas (prienosinių ančių uždegimas). Norėdami šią nemalonią būklę palengvinti, žmonės skuba į vaistinę, kurioje gali pasirinkti įvairių purškalų, lašų ar geriamųjų preparatų nuo slogos. Kaip iš tiesų gydyti slogą?
Peršalimas
Peršalimas / Fotolia nuotr.
Temos: 2 Sveikata Sloga

Konsultuoja gydytoja Diana Laurynaitienė.

Viena iš populiarų priemonių yra druskos tirpalas. Tai saugus gydymo būdas. Skalauti nosį šiltu vandeniu su druska – tai alternatyva jau paruoštiems druskos purškalams. Jų vartojant nosies sekretas skystinamas, todėl jis gali lengviau nutekėti, gleivinėje nesikaupia pavojingi mikroorganizmai. Druskos preparatai gana brangūs ir ne visais atvejais gali padėti, nes neturi daugiafunkcio poveikio. Druskos purškalai skirti gleivėms iš nosies ertmės išplauti, su kuriomis kartu išsiplauna ir žalingi virusai bei bakterijos, ir tai šalina slogos simptomus. Todėl dažnai su druskos tirpalu gydytojai rekomenduoja vartoti vaistų, padedančių veikti ligos priežastį (pavyzdžiui, vaistinį preparatą Euphorbium compositum S).

Kodėl svarbu veikti ne tik ligos simptomus, bet ir priežastį?

SKAITYTI TOLIAU>>>

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius