Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kodėl nereikia bijoti lazerinės regėjimo korekcijos

Lazerinės regėjimo korekcijos tema aktyviai aptarinėjama įvairiuose forumuose ir tinklaraščiuose. Tačiau ten galima rasti ne tik tiesą atitinkančios informacijos, dažnai randasi niekuo nepagrįstų nuomonių ir pamąstymų, kurie gąsdina tiesos ieškančius skaitytojus. Ko tik nesužinosi iš „gero linkinčių” interneto svetainių lankytojų: lazerinė regėjimo korekcija ir pavojinga, ir skausminga, jos negalima atlikti negimdžiusioms moterims, regėjimas vėliau vėl pablogėja, o kas bus po 20-ties metų – visiškai neaišku...
Akių klinikos Novoye Zreniye nuotr.
Akių klinikos Novoye Zreniye nuotr.

Kodėl esama tokio požiūrio? Kas sugalvoja tokius teiginius ir klaidina skaitytojus? Atsakymą rasti sunku, bet, norint sužinoti tiesą, reikia pažvelgti į lazerinės regėjimo korekcijos istoriją ir oftalmologų chirurgų patirtį, sukauptą atliekant dešimtis tūkstančių operacijų.

Novoye Zreniye nuotr.
Novoye Zreniye nuotr.

Pirma regėjimo korekcija LASIK metodu, kuris šiandien pripažįstamas pačiu populiariausiu būdu norint atsikratyti trumparegystės, toliaregystės ir astigmatizmo, atlikta 1989 m. Tai liudija, kad šiandien jau galime kalbėti apie daugiau kaip 20-ties metų statistiką, patvirtinančią, jog lazerinė regėjimo korekcija yra tikrai saugi procedūra. Juo labiau, kad kasmet tobulinama tiek medicinos įranga, tiek patys operacijų metodai, todėl ir rizika darosi vis mažesnė.

Per daugiau kaip dvidešimt metų lazerinė regėjimo korekcija buvo atlikta per 70 milijonų žmonių visame pasaulyje. Jie įsitikino, kad lazerinė regėjimo korekcija – tai geresnė gyvenimo kokybė ir puikus matymas be optinių prietaisų. Teigti, kad regėjimas po lazerinės korekcijos vėliau gali pablogėti – nėra jokio pagrindo. Regreso (t. y. dalies dioptrijų grįžimo) tikimybė galima vienam iš šimto pacientų didelio laipsnio ametropijos atveju. Tuomet daugeliui pacientų atliekama pakartotinė korekcija, po kurios jie gali džiaugtis puikiu rezultatu ir būti ramūs, kad tai nebepasikeis.

- Ilgamečių pacientų stebėjimų metu nustatyta, kad eksimerinis lazeris nepažeidžia akies, nes veikia tik rageną, o jo veikimo gylis griežtai apribotas, – sako akių klinikos NOVOYE ZRENIYE Vilniuje vyriausiasis gydytojas, aukščiausios kategorijos oftalmologas chirurgas Andrej Radko (turintis daugiau kaip dvidešimties metų darbo patirtį ir atlikęs per 50 000 lazerinių regėjimo korekcijų operacijų). –  Taigi galiu drąsiai teigti, kad tai yra efektyvus, labai tikslus ir saugus būdas regėjimo problemoms spręsti.

Žinoma, kaip ir kalbant apie kiekvieną, netgi pačią saugiausią medicininę procedūrą, egzistuoja tam tikri veiksniai, dėl kurių lazerinė regėjimo korekcija gali būti negalima. Dėl šios priežasties pacientui atliekami išsamūs akių diagnostikos tyrimai. Negali būti jokių netikėtumų: iš karto po diagnostikos gydytojas paaiškina, kokio rezutato galima tikėtis. Pati lazerinės regėjimo korekcijos procedūra atliekama pagal individualią programą (metodai IQ-LASIK, IQ-LASIK Oxygen).

Visa operacija trunka 5–7 minutes, tačiau akis lazeriu veikiama ne daugiau kaip 40 sekundžių. Dėl įlašinamų nuskausminamųjų vaistų, kuriuos puikiai toleruoja bet kokio amžiaus pacientai, operacija yra visiškai neskausminga, žmogus nepatiria jokių nemalonių pojūčių. Sveikimo periodas po lazerinės regėjimo korekcijos yra minimalus, kaip ir rizika, kad kils nenumatytų komplikacijų.

Novoye Zreniye nuotr.
Novoye Zreniye nuotr.

Po lazerinės regėjimo korekcijos praėjus 3–4 valandoms, pacientas jau mato gerai, o po dviejų dienų jis gali gali grįžti į darbą ir savo įprastą gyvenimo ritmą. Patartina tik maždaug mėnesį vengti kilnoti sunkius daiktus bei lankytis saunoje ir baseine.

Atlikus lazerinę regėjimo korekciją, puikus matymas žmogui atveria naujas gyvenimo galimybes: jis gali saugiai vairuoti automobilį, sportuoti, mėgautis aktyviu poilsiu, kilti karjeros laiptais.

- Mano pacientai, atėję į pooperacinę apžiūrą, prisipažįsta, kad tik po lazerinės regėjimo korekcijos pasijuto visaverčiais žmonėmis, – šypsosi Andrej Radko. – Paskui daugelis šią operaciją rekomenduoja savo giminaičiams, draugams, kolegoms, kurie vėliau stebisi, kodėl anksčiau jų niekas neįtikino ryžtis lazerinei regėjimo korekcijai. 

Išsamesnė informacija apie lazerinę regėjimo korekciją ir akių kliniką NOVOYE ZRENIYE Vilniuje internete – www.eyes.lt ir www.eyestravel.eu .

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius