Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kodėl šiuo metu niekas nebeteikia džiaugsmo ir kaip nepasiduoti negatyvumui

„Kaip sužadinti džiaugsmą visai nedžiaugsmingu laikotarpiu?“ Tokį klausimą išgirdau visai neseniai.
Šeima
Šeima / 123RF.com nuotr.

Buvau ką tik prisijungusi prie nedidelės virtualios verslo pokalbių grupės ir dalijausi dabartiniais savo vargais: aš išsekusi, ką tik pasveikau nuo COVID-19, esu vieniša, ilgiuosi apkabinimų, man sunku įskelti savo įprastą kūrybinę kibirkštį.

Tada ir kilo klausimas, kokių veiksmų galėčiau imtis, kad užsiimčiau kažkuo, kas man teikia džiaugsmo. Ir atėjo atsakymas – kaip norėčiau rytoj įlipti į lėktuvą, nuskristi į Paryžių ir pasinerti į miestą. Ne „kovidinį“ Paryžiaus variantą, o tikrąjį Paryžių – tokį, koks jis buvo anksčiau. „Tai atneštų man džiaugsmo“, – pagalvojau sau (ir iš tikrųjų pasidalijau šia mintimi su grupe).

Bet tai – fantazija. Ir dabar jos paversti tikrove neįmanoma. Taigi, kokių dar yra variantų? Kas dar galėtų mane (ir mus) pradžiuginti?

2020-ieji visiems buvo sunkūs. Praeis šiek tiek laiko, kol vėl atrasime, kas mums teikia džiaugsmo ir įkvepia entuziazmo. Žinoma, mane šiek tiek prablaško „Zoom“ treniruotės ar valandą trunkantys telefono pokalbiai su draugais. Bet apskritai negalėčiau pasakyti, kad šiais laikais yra daug dalykų, kurie mane džiugintų. Tikrai ne tiek, kiek džiugindavo kelionės ar kokio nors naujo miesto tyrinėjimas praėjusiais metais.

Tačiau tai nėra blogai ir neturėtume taip stengtis, kad 2021 metai taptų didžiuliu šuoliu pirmyn. Verčiau skirkime šiek tiek laiko, kad apmąstytume, kokius sunkius metus mes ką tik išgyvenome. Leiskite paaiškinti, ką turiu omenyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius