Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kodėl tinkamas naujagimio maitinimas svarbus jo intelektui augant

Adelaidės universiteto (Australija) mokslininkai surado ryšį tarp kūdikio svorio ir jo intelekto koeficiento (IQ).
Mezginiai mažyliams
Kūdikis / Fotolia nuotr.

Mokslininkai, ištyrę 13,8 tūkst. naujagimių duomenis, padarė išvadą, kad tai, kiek svorio kūdikis priauga per pirmąsias gyvenimo savaites, yra susiję su jo IQ, rašo Sciencedaily.com.

Tyrimo rezultatai, išpublikuoti tarptautiniame leidinyje „Pediatrics“, rodo, kad naujagimiai, kurie per pirmąsias keturias savaites priauga 40 proc. gimimo svorio, sulaukę 6 metų amžiaus turi bent 1,5 balo aukštesnį IQ.

Taip pat daugiau intelekto balų paaugę turi ir vaikai, kurių galvos perimetras paaugo daugiausiai. Galvos apimtis – smegenų dydžio rodiklis. Taigi kuo daugiau auga galva, tuo daugiau auga ir smegenys.

„Vaikai, kurie per pirmąsias savaites paaugo daugiausiai, sulaukę 6 metų parodė ypač aukštus verbalinius įgūdžius. Dėl sparčiau augančių smegenų ir jų nervų sistema vystosi kur kas anksčiau“, – teigė tyrimui vadovavusi dr. Lisa Smithers.

Anot mokslininkės, tyrimas parodo, kad tinkamas maitinimas pirmaisiais kūdikio gyvenimo mėnesiais yra ypač svarbus. Kuo anksčiau jis bus sureguliuotas, tuo sveikesnis vaikas užaugs.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius