Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Kokias klaidas daro vyrai, prižiūrėdami savo odą?

Vyriškos mados savaičių laikas – pavasaris, tad praėjusį mėnesį didžiausių mados sostinių dėmesys buvo skirtas išskirtinai vyriškai madai. Šį pavasarį ir Lietuvoje praūžė jau ketvirtoji „Vyrų mados savaitė“, kurioje daug dėmesio buvo skirta ne tik vyriškos aprangos tendencijoms, bet ir globaliems pokyčiams vyriškos estetikos supratime. Rūpinimasis sveikata bei odos priežiūra jau nebėra tik moterims skirtas turinys, o ir tarptautinės grožio pramonės kompanijos vis dažniau savo dėmesį nukreipia būtent vyriškos auditorijos link.
Vyrų odos priežiūra
Vyrų odos priežiūra / Vida Press nuotr.

Vakarų šalyse vis daugiau vyrų mano, kad stilingas vyras turi rūpintis ne tik savo apranga, šukuosena, higiena, bet ir sveika oda. Neseniai Vilniuje praūžusi ,,Vyrų mados savaitė’’ kartu su prancūzų kosmetikos linija ,,ESTHEDERM’’ skatina vyrus, besirūpinančius savo išvaizda, skirti daugiau dėmesio veido odos priežiūrai. Apie Lietuvos vyrų odos priežiūros ypatumus kalbiname kosmetologę Ritą Balčiūnienę.

Asmeninio archyvo nuotr./Kosmetologė Rita Balčiūnienė
Asmeninio archyvo nuotr./Kosmetologė Rita Balčiūnienė

– Įprasta, kad savo veido oda rūpinasi moterys, o kaip dėl vyrų? Ar dažnai pas jus veido procedūroms apsilanko vyrai?

– Vyrų odai, kaip ir moterų, reikia priežiūros. Tad tie vyrai, kurie rūpinasi savo oda, ateina veido procedūrų, ir kasmet jų tik daugėja. Vyrų oda storesnė, paprastai riebesnė, o labai dažnai ir išsausėjusi. Pas mane dažniausiai klientų vyrų procedūros būna veido valymas, o jei oda išsausėjusi, parenkamos drėkinamosios procedūros.

– Kokias dažniausias klaidas daro vyrai prižiūrėdami savo veido odą?

– Dažniausios klaidos – tai netinkamai parinktos veido priežiūros priemonės. Pastebėjau, kad vyrai labai mėgsta pasidaryti pilingus ar molio kaukes namuose. Norėdami švarios odos, jie pažeidžia hidrolipidinę mantiją – odos paviršiuje esantį apsauginį sluoksnį. Tuomet jaučiamas diskomfortas: tempimas, pleiskanojimas, oda rausta. Na o atėjus vasarai, pamirštama naudoti apsaugą nuo saulės, tai kenkia odos būklei bei kapiliariams.

– Kokias odos priežiūros priemones kiekvienas vyras turėtų naudoti?

– Šiais laikais rinkoje daug ne tik prekinių ženklų, bet ir skirtingo poveikio produktų. Tad nenuostabu, kad susidėti savo krepšelį tampa sudėtinga. Kalbant apie pagrindinius produktus, labai svarbu turėti švelnų prausiklį. Jį reikėtų naudoti vakare, o ryte pakanka paprasto vandens. Tačiau jeigu ryte oda blizga, tuomet vertėtų naudoti ir rytais. Po kiekvieno sąlyčio su vandeniu pH atstatymui visuomet rekomenduoju naudoti drėkinamąjį toniką arba purškiamą ląstelinį vandenį. Pastarasis dar ir atgaivins, suteiks odai energijos ir sustiprins drėkinimą. O kas liečia kremą, jį, įvertinus odos būklę, turėtų parinkti specialistas. Dažniausiai vyrai mėgsta lengvos konsistencijos gelinius kremus, kurie susigeria akimirksniu ir nesukelia lipnumo pojūčio. Puikus pavyzdys būtų ląstelinio vandens kremas-gelis. Jeigu oda jautri, savo klientams rekomenduoju naudoti labai švelnias priemones, pavyzdžiui, lengvos konsistencijos serumą su vitaminu E. Jeigu oda sausa, tuomet reikėtų kiek intesyvesnės, sodresnės priemonės.

– O kokį papildomą produktą išskirtumėte savo įvaizdžiu besirūpinantiems vyrams?

– Ko gero, tai būtų paakių kremas. Mano manymu, jis kartu su prausikliu, ląstelinio vandens migla, asmeniškai parinktu veido kremu turėtų būti kiekvieno savimi besirūpinančio vyro kosmetinėje. Vyrai neretai skundžiasi pajuodusiais ar patinusiais paakiais. Būtent paakiai pirmieji išduoda bėgantį laiką. Paakių oda yra plonesnė ir jautresnė, jai reikia specifinio poveikio nuovargio ženklams pašalinti, tad veido kremas netinka. Paakių zonai būtina naudoti specialiai paakiams skirtą priemonę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius