-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Kotrynai sužibo viltis: gydymui suaukota 45 tūkst. litų, bet dar trūksta antra tiek

Su Ewingo sarkoma Kauno klinikose kovojančiai septyniolikmetei Kotrynai svetimam skausmui neabejingi žmonės jau paaukojo daugiau nei 45 tūkst. litų. Vienintelei Kotrynos vilčiai – pusės metų trukmės moderniam gydymui Izraelyje, kokio Lietuvoje suteikti būtų neįmanoma, reikia 103 tūkst. litų.
Kotryna
Kotryna / Asmeninio albumo nuotr.

„Tam, kad suteiktume Kotrynai galimybę gyventi, gydytis ir sveikti dar trūksta 57,725 litų“, – skaičiuoja labdaros ir paramos fondo „Mamų unija“ vadovė Eglė Mėlinauskienė.

Gerumo portale aukok.lt surinkta 29 tūkst. litų, tačiau 7 proc. šios sumos teks sumokėti kaip svetainės administravimo mokestį, kuris nuo 103 tūkst. sudaro 7 tūkst. litų.

Tam, kad suteiktume Kotrynai galimybę gyventi, gydytis ir sveikti dar trūksta 57,725 litų.

Anksčiau aukok.lt platforma buvo nemokama – mokestis įvestas nuo lapkričio 1 dienos.

„Išimties neprašėme, juk visiems galioja tos pačios taisyklės. Džiaugiamės ir tuo, kad mūsų paraiška dėl Kotrynos buvo priimta be eilės“, – sakė E.Mėlinauskienė.

Aukoti galima ne tik portale aukok.lt, bet ir tiesiai į „Mamų unijos“ sąskaitą.

„Tikimės, kad dėl visų mūsų gerumo mergaitei pavyks išsaugoti gyvybę ir išvykti gydytis į Izraelio klinikas“, – lūkesčiais dalijosi „Mamų unijos“ vadovė.

Kakle – cilindras ir titaninės plokštės

Kotryna vėžiu susirgo būdama 15-os. Ligoninėje paauglė atsidūrė dėl rankos skausmų, buvo sukaustyta paralyžiaus. Po daugybės medicininių tyrimų paaiškėjo, kad Kotrynos stuburo smegenis spaudžia svetimkūnis, išaugęs ant penkto kaklo slankstelio.

TAIP PAT SKAITYKITE: Septyniolikmetė Kotryna: „Man kitos išeities nėra – arba Izraelis, arba mirtis“

Neurochirurgai pašalino auglį, tačiau atlikus biopsiją paaiškėjo negailestinga diagnozė – Kotryna serga onkologine liga. Tai Ewingo sarkoma – kaulų ir minkštųjų audinių piktybinis navikas.

Paauglei buvo paskirtas intensyvus gydymas: ji atlaikė 8 chemoterapijos kursus, tada sekė radioterapija – spinduliuotė, galiausiai – kaulų čiulpų transplantacija.

rentgenas2
Kotrynos kaklo rentgenas.

2013 metais atrodė, kad liga pasitraukė. Tačiau ji grįžo. Dar vienos operacijos metu Kotrynai reikėjo visiškai pašalinti penktą ir šeštą kaklo slankstelius. Vietoje jų įdėtas cilindras ir titaninės plokštės.

Gydymo karuselė įsisuko iš naujo – vėl chemoterapijos kursai, didelės vaistų, taip pat ir nuskausminamųjų, dozės.

Gydymo Lietuvoje nebėra

Šiuo metu septyniolikmetei Kotrynai gydymo Lietuvoje galimybės išsemtos. Tačiau jai sveikti ir gydymą bei priežiūrą sutiko skirti geriausi Izraelio onkologijos specialistai. Jau nuo lapkpričio 25 d. Kotrynos laukia pusmečio trukmės gydymas: 6 onkotermijos, ipilimumabo vartojimas ir citokinų imunoterapija.

Onkotermija – tai navikinio audinio (ar net viso kūno) veikimas karščiu bei elektrinio lauko energija, dėl kurių į ląstelę efektyviau patenka chemoterapijos preparatai. Be to, tai leidžia sumažinti chemopreparatų dozes, taip apsaugant sveikas ląsteles nuo žalingo jų poveikio.

Ipilimumabas yra imunoterapinis vaistas, kuris sustiprina priešnavikinį imuninį atsaką.

Citokinų imunoterapija – tai gydymas citokinais, kurie aktyvina priešnavikinio imuninio atsako formavimąsi bei stimuliuoja jo komponentų funkcinį aktyvumą.

Šis gydymo ciklas, neskaičiuojant kelionės ir pragyvenimo išlaidų, kainuos 36 900 JAV dolerių.

Tokios pinigų sumos Junčų šeima neturi: Kotrynos mama dirba pradinių klasių mokytoja. Norvegijoje dirbęs tėtis grįžo į Lietuvą, kad kuo daugiau laiko praleistų su dukra.

Asmeninio albumo nuotr./Kotryna
Asmeninio albumo nuotr./Kotryna prieš ligą.

Kai kažkas ligoninėje paklausė, ar Kotryna nebijo vykti į užsienį, mergina nedvejojo: „Man kitos išeities nėra: arba Izraelis, arba Anapilis.“

Izraelio profesorius Shimonas Slavinas jai pažadėjo: „Viską padarysiu, kad tave išgydyčiau.“

Kaip padėti Kotrynai:

* Auką galima pervesti į labdaros ir paramos fondo „Mamų unija“ sąskaitą „Danske“ banke, a.s LT517400032266923810, SWIFT kodas SMPOLT22, mokėjimo paskirtyje nurodant „Kotrynai“.

* Per Paypal sistemą

* Arba gerumo portale aukok.lt

Kotrynai iš viso paaukota 119 tūkst. litų.

Asmeninio albumo nuotr./Kotryna
Asmeninio albumo nuotr./Kotryna

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius