-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kovos su katarakta pažanga: operacijoje skausmą ir siūles pakeitė „vandens srovė“

Gydytoja ekspertė Jekaterina Kovrigina išsamiai papasakojo apie pažangaus kataraktos gydymo metodo, naudojamo akių klinikoje „Naujas regėjimas“, privalumus bei kodėl šį metodą būtų galima pavadinti kataraktos gydymu „be operacijos“.
Gydytojas ekspertas Andrejus Radzko
Gydytojas ekspertas Andrejus Radzko / Partnerio nuotr.

„Mūsų klinikos specialistai naudoja modernią įrangą ir naujus akių ligų gydymo metodus, kurie leidžia pasiekti labai gerų rezultatų. Nėra prasmės ignoruoti oftalmologijoje vykstančio progreso, todėl mes didžiuojamės tuo, kad mūsų klinikų specialistai, kasdien padedantys Baltijos šalių pacientams išsaugoti ar susigrąžinti puikų regėjimą, turi galimybę naudoti žinias ir technologijas, gautas kartu su Didžiosios Britanijos klinikomis rengiant disertacijas bei kitus mokslinius darbus“, – kalbėjo J.Kovrigina.

Autoritetingi specialistai

Pasak gydytojos ekspertės, dėl finansinių pajėgumų pastebimai skiriasi mažų ir didelių oftalmologijos centrų galimybės nuolat atnaujinti akių gydymo įrangą, kuri labai greitai pasensta ne fizine, o technologine prasme. Taigi ne visos gydymo įstaigos gali pacientams pasiūlyti ir pačius naujausius gydymo metodus.

Partnerio nuotr./Akių ligų klinika „Naujas regėjimas“
Partnerio nuotr./Akių ligų klinika „Naujas regėjimas“

„Mūsų klinika viena pirmųjų savo praktikoje pradeda taikyti naujausią akių ligų gydymo metodiką, kurią per keletą metų ima taikyti ir kiti medicinos centrai Latvijoje bei Estijoje.

Mūsų klinikos specialistai nuolat tobulina savo profesines žinias, kad mūsų pacientai galėtų gauti patį pažangiausią gydymą. Didžiuojamės savo kolegomis, šiais metais apdovanotais Garbės riterio kryžiais už atliktus akių ligų gydymo mokslinius tyrimus, specialistais, dirbančiais ne tik Lietuvoje, bet ir kitose Europos Sąjungos šalyse bei Didžiojoje Britanijoje.
Jie – mūsų gydytojai ekspertai Andrejus Radzko ir Ksenia Kayalova. Tai oftalmologai, sėkmingai gydantys pačius sudėtingiausius akių ligų atvejus. Jų autoritetas neabejotinai pripažįstamas ir oftalmologų kitose Europos Sąjungos valstybėse“, – pripažinimo sulaukusiems kolegoms pagyrų negailėjo gydytoja J.Kovrigina.

Gyvenimą keičianti procedūra – maloni?

Viena iš pažangiausių ir moderniausių akių klinikos „Naujas regėjimas“ taikomų technologijų susijusi su kataraktos gydymu. Šis metodas klinikos pacientų dar vadinamas „gydymu be operacijos“.

Nors pacientui ši procedūra primena apsilankymą pas kosmetologą, gydytojos ekspertės J.Kovriginos teigimu, kolegoms specialistams tai – ypač sudėtinga operacija, kurios metu naudojamos aukštosios technologijos:

Partnerio nuotr./Akių ligų klinika „Naujas regėjimas“
Partnerio nuotr./Akių ligų klinika „Naujas regėjimas“

„Atsakymas paprastas: mūsų oftalmologai chirurgai turi didžiulę kataraktos gydymo patirtį, todėl pati operacija atliekama be skausmo ir siūlių. Naudojant vandens srovę, švelniai ir saugiai pašalinamas kataraktos pažeistas akies lęšiukas ir implantuojamas kokybiškas Didžiosios Britanijos įmonės „Rayner“ dirbtinis lęšis. Ši kompanija pirmoji pasaulyje dar 1946 m. sukūrė dirbtinį lęšiuką ir jau 70 metų yra pavyzdys kitiems gamintojams iš JAV, Vokietijos, Rusijos ir kitų šalių.

Kataraktos gydymas naudojant vandens srovę iš tikrųjų apima platų chirurginio gydymo spektrą, kuris užtikrina paciento akių apsaugą operacijos metu ir sprendimus, atitinkančius akies fiziologiją. Kataraktos pažeistas akies lęšiukas švelniai tarsi išplaunamas iš akies, o po dirbtinio lęšio implantacijos paciento regėjimas dažnai netgi viršija visus lūkesčius.“

Šiam gydymo metodui akių klinikos „Naujas regėjimas“ gydytojai nenaudoja lazerio ir stipraus ultragarso, tik vandens srovę ir labai silpną ultragarso režimą. Dėl tokios modernios technologijos gydymas prireikus gali būti taikomas ir mažiems vaikams, ir garbaus amžiaus pacientams.

Daugiau informacijos rasite klinikos elektronėje svetainėje čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius