-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kraujo donoru tapęs pasaulio čempionas Simas Juodviršis: adatų bijau labiau nei avarijų trasoje

Kartingų pasaulio čempionas Simas Juodviršis įveikė dar vieną iššūkį. Nors labai bijo adatų, lenktynininkas antradienį tapo kraujo donoru.
Simas Juodviršis
Simas Juodviršis / Tomo Markelevičiaus nuotr.

Nacionalinio kraujo centro Panevėžio filiale antradienio ryte apsilankė pasaulio kartingo čempionas Simas Juodviršis. Lenktynininkas, sulaukęs pakvietimo neatlygintinai duoti kraujo, nesudvejojo ir pasiryžo šiai kilniai misijai.

Adatų bijo labiau nei avarijų

Atlikęs visus formalumus Simas Juodviršis drąsiai sėdo į donoro kėdę ir jau netrukus neatlygintinai davė 450 mililitrų kraujo. Sportininkas tvirtino, kad jis adatų bijo kur kas labiau nei incidentų varžybų trasose, tačiau negalėjo likti abejingas prašymui duoti kraujo.

Pasaulio čempionas netgi pažadėjo, kad tapęs kraujo donoru Nacionalinio kraujo centro Panevėžio filiale apsilankys ir dažniau.

 

Tomo Markelevičiaus nuotr./Simas Juodviršis
Tomo Markelevičiaus nuotr./Simas Juodviršis

– Simai, kaip kilo idėja tapti kraujo donoru?

– Tapti kraujo donoru pakvietė Panevėžio filialo donorų organizatorius Donatas Šniutė. Tai dariau pirmą kartą. Tiesiog norėjau pabandyti padėti žmonėms, kuriems reikia kraujo. Nebuvo baisu, todėl manau, kad tą galima daryti ir dažniau.

Kviečiu visus prisijungti, padaryti gerą darbą ir duoti savo kraujo. Gal tai tikrai kam nors pagelbės. Nuo ankstaus ryto padariau gerą darbą, todėl iš čia išeinu geros nuotaikos.

– Ar labai bijojote?

– Iš tikrųjų adatų prisibijau, bet nebuvo labai baisu. Aišku, kai pirmą kartą tai darai, nežinai, kaip sureaguos organizmas. Nedaug to kraujo iš manęs atėmė, todėl savijauta gera.

 

Tomo Markelevičiaus nuotr./Simas Juodviršis
Tomo Markelevičiaus nuotr./Simas Juodviršis

– Dabar gal dažniau duosite kraujo?

– Na, bus galima kokią didesnę akciją suorganizuoti, draugų būrį ar kokių įžymių žmonių ir tiesiog ateiti padaryti gerą darbą.

– Gal bandysite tapti garbės donoru?

– Taip, čia prasitarė kažkas, kad jei duosiu kraujo 40 kartų, prie pensijos man pridėtų 400 litų, tai dabar reikės iki 60 metų duoti kraujo.

VIDEO: Simas Juodviršis tapo neatlygintinu kraujo donoru

Neatlygintinu kraujo donoru tapęs pasaulio čempionas iš Nacionalinio kraujo centro Panevėžio filialo be dovanų neišėjo. Simui Juodviršiui įteiktas apie donorystę liudijantis pažymėjimas.

 

Tomo Markelevičiaus nuotr./Simas Juodviršis
Tomo Markelevičiaus nuotr./Simas Juodviršis

Netrukus po kilnios misijos Simas Juodviršis išskubėjo į universitetą Kaune.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius