Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kraujo paaukojusi Loreta Graužinienė tiki savo pavyzdžiu įkvėpsianti visuomenę

Atsiliepdama į viešai išplatintą Nacionalinio kraujo centro prašymą visuomenei dėl kraujo trūkumo, Seimo Pirmininkė Loreta Graužinienė davė kraujo.
Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė duoda kraujo
Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė duoda kraujo / O.Posaškova nuotr.

Viešai išplatintame pranešime L.Graužinienė teigia savo pavyzdžiu norinti paskatinti ir kitus Lietuvos žmones donorystei.

„Duodami kraujo, galime išgelbėti ne vieno žmogaus gyvybę. Tikiu, kad esame sąmoninga, atsakinga ir neabejinga visuomenė, todėl kviečiu atsiliepti į kraujo centrų prašymus tapti neatlygintinais kraujo donorais jau dabar“, – cituojama parlamento vadovė.

Vakar išplatintame Nacionalinio kraujo centro pranešime nurodoma, kad šiuo metu labai trūksta O (I) pirmos ir A (II) antros kraujo grupių. Galintieji padėti kviečiami atvykti į VšĮ Nacionalinio kraujo centro padalinius (Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Panevėžyje, Šiauliuose).

Nacionalinio kraujo centro duomenimis, kasdien Lietuvoje kraujo reikia 200 žmonių, praradusiems didelį kraujo kiekį dėl sunkių chirurginių operacijų, patirtų traumų, avarijų, žarnyno kraujavimo ar komplikuoto gimdymo, taip pat kraujo ligų ar vėžio atveju esant būtinybei perpilti kraują.

Užtikrinant kraujo ir jo komponentų poreikį, būtina, kad į didžiuosiuose miestuose esančius kraujo centrus kasdien ateitų ir kraujo duotų virš 400 donorų. Vien sostinėje, kad ligoninės nejaustų kraujo stygiaus, reikia, kad Nacionaliniame kraujo centre kasdien kraujo duotų daugiau nei 150 donorų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius