Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mokslininkai sukūrė naują dezinfekavimo priemonę – itin saugi ir veiksminga

Šiandien, sparčiai besivystant pasauliui, didėjant aplinkos užterštumui, kylant vis naujiems pavojams ir infekcijoms, ypač svarbu po ranka turėti patikimą dezinfekavimo priemonę įvairias ligas sukeliantiems mikroorganizmams naikinti.
Mokslininkai sukūrė naują dezinfekavimo priemonę – itin saugi ir veiksminga
Mokslininkai sukūrė naują dezinfekavimo priemonę – itin saugi ir veiksminga / Partnerio nuotr.

Paprastai su pavojingais mikroorganizmais ir bakterijomis kovoja žmogaus organizmo imuninė sistema, kuri išskiria tam tikrus biologiškai aktyvius baktericidinius junginius. Vienas jų – hipochlorito rūgštis.

Tačiau klastingiems mikroorganizmams ir bakterijoms įveikti dažnai vien imuniteto nepakanka, tad akys krypsta į dezinfekuojamąsias priemones. Bet žinotina, kad daugelis jų neigiamai veikia aplinką bei mūsų sveikatą, todėl rinktis dezinfekantus reikia itin atsakingai. Ką įsigyti, kad priemonė būtų ir veiksminga, ir nekenktų mūsų organizmui?

Geriausias dezinfekantas – hipochlorito rūgštis

Dar 1915 m. mokslininkai visuomenei pristatė tyrimą, kuriuo buvo siekta išsiaiškinti įvairių dezinfekantų veiksmingumą: ar greitai ir kokias bakterijas jie naikina, kiek bakterijų išauga po tam tikro laiko ant jais nuvalyto paviršiaus, koks dezinfekantų poveikis žaizdoms gyjant. Tąkart buvo įvertinta 17 dezinfekantų: salicilo rūgštis, vandenilio peroksidas, boro rūgšties tirpalas, kalio permanganato tirpalas, fenolio tirpalas, hipochlorito rūgšties tirpalas ir kiti.

Paaiškėjo, kad hipochlorito rūgštis pagal visus vertinimo kriterijus buvo veiksmingiausia. Hipochlorito rūgšties veiksmingiausia forma, palyginti su kitomis jos formomis (dujomis, pudra), – skystis. Jis itin gerai padengia paviršių, jį dezinfekuoja, o pertvarstant žaizdą padeda lengviau nuimti tvarstį.

,,Aquaint“ – itin saugu ir veiksminga

Būtent pasinaudoję šiomis žiniomis ir pasitelkę šiuolaikines technologijas anglų mokslininkai sukūrė unikalią odai ir su ja besiliečiantiems paviršiams valyti skirtą priemonę ,,Aquaint“. Jos veiklusis komponentas – paties žmogaus organizmo kovai su mikrobais išskiriama medžiaga, pragaištinga ligas sukeliantiems mikrobams, bet saugi žmogaus organizmui.

,,Aquaint“ skystis pagamintas hipochlorito rūgšties pagrindu. Joje nėra alkoholio, konservantų, kvapiųjų ir kitų kenksmingų medžiagų, kurios, gaminant buitinę chemiją, paprastai naudojamos kaip stabilizatoriai ir konservantai. ,,Aquaint“ nepalieka jokių cheminių liekanų, todėl jos nereikia nuplauti, nes šios priemonės aktyvioji medžiaga suskyla iki natūralių cheminių žmogaus organizmo komponentų.

Tačiau ši priemonė itin efektyvi – patekusi ant valomojo paviršiaus per kelias sekundes sunaikina 99,9 proc. mikrobų. Jungtinės Karalystės organizacija „Allergy UK“ pripažino „Aquaint“ nealergizuojančia. Ji sėkmingai išlaikė griežčiausius geriamojo vandens bandymus, kurie patvirtino, kad šis skystis yra saugiausia odos ir įvairių paviršių valymo priemonė rinkoje.

VIDEO: ,,Aquaint“ dezinfekcinis skystis

Tinka ir kūdikių švelniai odelei

Kadangi ,,Aquaint“ yra universali, ypač saugi ir patikima priemonė, ją galima naudoti mažylio odai valyti nuo pat gimimo. Ji nesausina ir nedirgina jautrios odelės, jos nereikia nuplauti vandeniu. ,,Aquaint“ galima naudoti tiek kartų ir laiko, kiek tik reikia.

Kadangi ši priemonė gaminama vandens pagrindu, ją galima naudoti švarinant ne tik kietus, bet ir minkštus paviršius, netgi ir tuos, kurie liečiasi su kūdikio burna ar maistu. Tokios savybės daro ją nepakeičiamą mažylį auginančiai šeimai išvykų metu: su savimi turint šią saugią ir veiksmingą priemonę nereikės sukti galvos, kuo nuvalyti ant žemės nukritusį mažylio čiulptuką ar į balą netyčia įkritusį mėgstamą žaisliuką. Su savimi turint šio skysčio bus paprasta nuvalyti ir nešvarias kūdikio rankutes ar burnytę.

Puikus pagalbininkas ir namuose, ir kelionėje

„Aquaint“ skirta ne tik mažylių priežiūrai, bet puikiai saugo ir suaugusiuosius. Patartina šia priemone nuolat valyti namus. Daug mikroorganizmų ir bakterijų gali slypėtis ant kompiuterio klaviatūros, pelės, televizoriaus pultelio, baldų, ypač tose vietose, kurios dažniausiai liečiamos rankomis. Taigi, šiuo skysčiu derėtų valyti visus paviršius. Taip pat ir tuos, kurie gali būti oro taršos šaltinis.

Itin kruopščiai rūpintis namų higiena reikėtų tada, kai aplink pagausėja sergančiųjų – peršalimo ligomis, žarnyno infekcijomis. Dezinfekcija padės apsisaugoti nuo infekcinių ligų ir sveikiesiems, jei susirgo jūsų šeimos narys.

Infekcinių ligų protrūkio laikotarpiu priemone galime valyti rankas, odą, prekybos centrų vežimėlių rankenas. Šiltuoju metų laiku ,,Aquaint“ pravers išsiruošus į kelionę ar iškylą, kai gamtoje nusiplauti rankas su muilu ir vandeniu nėra galimybės.

Kur įsigyti ,,Aquaint“?

„Aquaint“ galite įsigyti vaistinėse ir elektroninėse parduotuvėse. Parduodama itin patogiai išpilstyta – 50 ml arba 500 ml talpose. Tad patogu naudoti ne tik namuose, buityje, bet ir nešiotis rankinėje – bet kada prireikus „Aquaint“ galite nusivalyti rankas, pavyzdžiui, išėję iš prekybos centro. Kaina, priklausomai nuo talpos, – tik 5–10 Eur.

Partnerio nuotr./AQUAINT natūralus dezinfekcinis vanduo
Partnerio nuotr./AQUAINT natūralus dezinfekcinis vanduo

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius