Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Laisvei matyti be akinių nereikės taupyti dvejus metus

Pasaulio sveikatos organizacijos duomenimis, apie trečdalis populiacijos turi įvairių regos sutrikimų. Maždaug pusės iš jų būtų galima išvengti laiku imantis veiksmų. Vienas iš populiariausių regos sutrikimų sprendimo būdų – regos korekcija lazeriu.
Regėjimas
Regėjimas / 123RF.com nuotr.

„Žmonių, kurie ryžtasi regos problemas spręsti rinkdamiesi lazerinę regos korekciją, daugėja. Operacija galima tuomet, kai asmuo yra pilnametis, trumparegystė, toliaregystė ar astigmatizmas nuo -8 iki +3 dioptrijų, ragena yra pakankamo storio ir nesergama imuninėmis ar gretutinėmis ligomis, galinčiomis turėti įtakos regos būklei“, – sako akių klinikos „Lirema“ optometrininkė Diana Davainienė.

Organizatorių nuotr./Diana Davainienė
Organizatorių nuotr./Diana Davainienė

Ji pastebi, kad nors maždaug 20 proc. besikreipiančių pacientų regos korekcija yra nerekomenduotina, tokiais atvejais galimi alternatyvūs regos korekcijos būdai – skaidraus lęšio operacija arba intraokulinė korekcija. Pasak D.Davainienės, apie regos korekciją visuomenėje sklando nemažai mitų – kad operacija skausminga, gali nepavykti ar yra brangi.

„Manoma, kad operacija yra laikinas sprendimas ir žmogus gali greitai vėl užsidėti akinius, akys liks jautrios, o likusį gyvenimą nebus galima sportuoti. Tačiau regos korekcija lazeriu yra laikoma viena iš saugiausių procedūrų, korekciją dažnu atveju galima pakartotinai atlikti ir toliaregiams, ir astigmatikams,“ – visuomenėje nusistovėjusius mitus griauna optometrininkė.

Nors manoma, kad operacija lazeriu yra ypač brangi, jos kaina daug mažesnė nei kitose Europos šalyse. Optometrininkės D.Davainienės teigimu, prie pacientų gerovės prisideda ir pirkimo išsimokėtinai paslaugas teikiančios bendrovės, kurių pagalba pacientai gali džiaugtis kokybišku ir ryškiu gyvenimu mokėdami minimalias kasmėnesines įmokas.


„Apie 40 proc. pacientų turi finansinių galimybių operaciją atlikti iškart, o didžioji dalis arba tauposi, arba naudojasi minėtomis paslaugomis – nusprendžia išlaidas už medicinines paslaugas padengti dalimis, pasinaudodami finansų įstaigų teikiamomis paslaugomis.“ – teigia D. Davainienė.

„General Financing“ Klientų sėkmingos patirties vadovo Skirmanto Ketvirčio teigimu, kai kurie žmonės regą koreguojančios operacijos šiandien sau leisti negalėtų, nes tam reikėtų taupyti keletą metų, atsisakant kitų savo poreikių ar pomėgių. Tačiau tie, kam regos problemos kelia didžiulį diskomfortą ir trukdo komfortiškai gyventi, turi galimybę pasinaudoti medlizingo paslauga ir už operaciją lazeriu atsiskaityti dalimis, nekeičiant ir drastiškai nekoreguojant savo gyvenimo įpročių.

Medlizingo paslauga leidžia spręsti ne tik regos problemas. Klientas gali pasinaudoti paslauga odontologijos, grožio paslaugoms, šeimos pagausėjimo problemoms spręsti ar šeimos nariui prireikus profesionalios slaugos. Žmogus visada gali pasikonsultuoti su specialistais ir, įsivertinęs savo pajamas bei finansinius įsipareigojimus, priimti sprendimą dėl galimybės pasinaudoti minėta paslauga“, – sako S. Ketvirtis.

Organizatorių nuotr./Skirmantas Ketvirtis
Organizatorių nuotr./Skirmantas Ketvirtis

Ar tikrai kiekvienam norinčiam regos korekcija lazeriu yra galima, įvertina akių ligų gydytojai konsultacijos metu, atlikę išsamius regos tyrimus. Pacientui, atsižvelgiant į sveikatos būklę ir gyvenimo būdą, taip pat patariama, kokį lazerinės korekcijos būdą yra geriausia pasirinkti. Po operacijos kurį laiką galima jausti akių sausumą, tačiau jam sumažinti yra skiriami akių lašai. Mėnesį po operacijos rekomenduojama laikytis gydytojo nurodyto režimo, vengti kontaktinio sporto, o pasibaigus gijimo terminui – galima džiaugtis daug ryškesniu, laisvesniu ir patogesniu gyvenimu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius