Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lengva pergalė užkietėjus viduriams

Vidurių užkietėjimas – vienas dažniausių šiuolaikinio žmogaus virškinimo sutrikimų, turbūt bent kartą patirtas kiekvieno iš mūsų. Nemalonus pilnumo jausmas, didelių pastangų reikalaujantis tuštinimasis ir kiti vidurių užkietėjimo požymiai ilgainiui gali tapti itin nemalonia problema.
Vidurių užkietėjimas
Vidurių užkietėjimas / Projekto partnerio nuotr.

Vidurių užkietėjimo priežastys gali būti įvairios: menkas fizinis aktyvumas, nepakankamas skysčių vartojimas, pasirinktas netinkamas maistas. Vidurių užkietėjimas taip pat gali būti įvairių sisteminių ligų ir būklių simptomas arba pasekmė, vaistų gretutinėms ligoms gydyti šalutinio poveikio rezultatas.

Normaliai suaugęs žmogus tuštinasi nuo 3 kartų per dieną iki 3 kartų per savaitę. Prasidedantį vidurių užkietėjimą galima įtarti tuomet, kai pradedama tuštintis gerokai rečiau nei įprastai. Ką daryti, kad tuštinimasis netaptų kančia?

Valgyti tuo pačiu metu ir sveiką maistą, gerti daug skysčių, reguliariai mankštintis, formuoti teisingus tuštinimosi įpročius, pasitelkti į pagalbą vidurius laisvinančius preparatus. Gastroenterologai rekomenduoja skaidulas, osmosinius laisvinamuosius ir tik retais atvejais – stimuliuojančius laksantus. Osmosiniai laisvinamieji vaistai skiriami storosios žarnos fiziologinio ritmo reguliavimui.

„Duphalac“ sudėtyje yra vidurių laisvinamosios medžiagos, vadinamos laktulioze. Laktuliozė yra disacharidas, sintetinamas iš pieno cukraus. „Duphalac‘‘(laktuliozės) poveikis yra fiziologinis ir saugus.

Pirminis vaisto poveikis: jis mažina žarnų ph (rūgštėja terpė), nes žarnų bakterijos skaldo ją iki trumpų grandinių riebalų rūgščių, o pastarosios didina osmozinį slėgį, pritraukia vandenį į žarnų spindį, didėja išmatų apimtis, jos suminkštėja, trumpėja išmatų tranzito žarnynu laikas, skatinamas pasituštinimas.

Antrinis vaisto poveikis: laktuliozė padidina „gerųjų“ bakterijų Bifidum ir Lactobacillus augimą storojoje žarnoje ir tuo pačiu pagerina žarnų mikroorganizmų sudėtį (esant užkietėjimui sumažėja „gerųjų“ bakterijų).

„Duphalac“ – daugiau nei vidurius liuosuojantis vaistas, tai ir prebiotikas. Todėl, net ir baigus vartoti vaistą, teigiamas poveikis išlieka. „Duphalac“ – efektyvus ir ypač saugus vaistas nuo vidurių užkietėjimo, tinkantis visai šeimai – vaikams nuo 1 mėnesio, nėščiosioms ir krūtimi maitinančioms moterims, diabetikams, pagyvenusiems žmonėms.

Prašome įdėmiai perskaityti informaciją ant išorinės pakuotės ir vaistą vartoti, kaip nurodyta. Netinkamai vartojamas vaistas gali pakenkti Jūsų sveikatai.

Projekto partnerio nuotr./Vaistai „Duphalac“
Projekto partnerio nuotr./Vaistai „Duphalac“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius