-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuviai atranda burnos irigatorius: kam jie skirti ir kaip teisingai išsirinkti?

Gražūs ir sveiki dantys užtikrina ne tik gerą savijautą, bet ir bendrą sveikatą, todėl daugeliui tėvai dar vaikystėje įkalė rūpintis dantimis – valyti juos bent dukart per dieną, naudoti dantų skalavimo skystį, tarpdančių siūlą, reguliariai lankytis pas odontologą. Visgi technologijos nestovi vietoje ir šį sąrašą atėjo metas papildyti burnos irigatoriais, kuriuos jau atranda ir lietuviai. Tad kam jie skirti, kokią naudą suteikia ir kaip nesuklysti renkantis burnos irigatorių?
Burnos irigatorius „Panasonic EW1511“
Burnos irigatorius „Panasonic EW1511“ / Partnerio nuotr.

Burnos irigatorius skirtas pašalinti įvairioms apnašoms ir maisto likučiams sunkiai pasiekiamose vietose – tarpdančiuose, po dantenomis, ant dantų plokštelių ar breketų. Purkšdamas siaurą, aukšto slėgio vandens srautą irigatorius efektyviai išvalo kiekvieną ertmę burnoje, kurios dantų šepetėlis nepasiekia, ir išnaikina dantenų ligas lemiančias bakterijas.

Tai tarsi modernus tarpdančių siūlas, tik jo panaudojimas, priklausomai nuo to, koks modelis bus pasirinktas, gali būti kur kas platesnis, o ir naudotis šiais prietaisais yra kur kas lengviau. Tikimybė, kad įprasite juo naudotis ir tai darysite ne tik pirmas dienas po apsilankymo pas odontologą ir jo „primygtinos rekomendacijos“, yra didelė. Kitaip nei tarpdančių siūlas, tinkamai pasirinktas irigatorius nedirgins dantenų, atvirkščiai – pulsuojanti vandens srovė jas masažuos ir sustiprins. Be to, jis naudojamas per atstumą, o tai higieniškiau ir saugiau už tarpdančių siūlą.

Partnerio nuotr./Burnos irigatorius „Panasonic EW1511“
Partnerio nuotr./Burnos irigatorius „Panasonic EW1511“

Prieinami kiekvienam

Burnos irigatoriai, nors jau tapo prieinami kiekvienam, dar nėra tokie įprasti ir kiekvienam pažįstami prietaisai, kaip, pavyzdžiui, elektriniai dantų šepetėliai. Šiandien net ir tie žmonės, kurie dėl vienų ar kitų priežasčių pastaraisiais dar nesinaudoja, visgi jau gana gerai supranta jų paskirtį ir bent kažkiek yra susipažinę su jų privalumais. Palyginus burnos irigatoriaus ir tarpdančių siūlo naudojimo patogumą, kokybinis skirtumas atsiskleidžia netgi aiškiau, tad klausimas ne „ar“, o „kada“ šie prietaisai taps įprastu prietaisu šalia vieno ar kito tipo dantų šepetėlio mūsų visų voniose. Pabrėžiu, irigatoriai nėra skirti pakeisti dantų šepetėlius, jie yra papildomi prietaisai, skirti visapusiškai išbaigtai burnos higienai užtikrinti. Juos rekomenduojama naudoti ne tik tiems, kas rūpinasi ortodontinių įtaisų priežiūra ir siekia pašalinti maisto likučius sunkiai pasiekiamose vietose, pavyzdžiui, nuo ortodontinių tiltelių, bet apskritai visiems, besirūpinantiems savo dantų priežiūra ir norintiems išvengti periodontinių ligų, uždegimų“, – sako „Panasonic“ mokymų specialistas Baltijos šalims Rolandas Kuprys.

Burnos irigatorių reikėtų naudoti vos išsivalius dantis šepetėliu, kad jis vandens srove išvalytų tas vietas, kurių šepetėlis paprasčiausiai nepasiekė. Burnos irigatorius vandens čiurkšle išstumia tarp dantų įstrigusius maisto likučius – tai šio prietaiso pagrindinė funkcija, sutinkama visų gamintojų modeliuose. „Panasonic“ burnos irigatorius atlieka daugiau: išskalauja periodontinėse kišenėse tūnančias bakterijas, kurios sukelia periodontines ligas. Tad šios kompanijos irigatoriai yra kur kas daugiau nei tik tarpdančių siūlo pakaitalas.

Partnerio nuotr./Burnos irigatorius „Panasonic EW1511“
Partnerio nuotr./Burnos irigatorius „Panasonic EW1511“

Švarūs tarpdančiai, stiprios dantenos

„Panasonic“ atstovas atkreipia dėmesį, kad renkantis irigatorių pravartu iš anksto numatyti, ar norite jį naudoti tik tarpdančių valymui, ar naudoti kaip universalesnį, daugiau nei vien tai atliekantį prietaisą; taip pat ar irigatorių naudosite tik namuose, ar ketinate jį nuolat su savimi vežiotis. „Panasonic“ turi ką pasiūlyti visiems atvejams – daug keliaujantiems yra skirti kompaktiškesni (taip pat ir šarminėmis AA tipo baterijomis maitinami), bet mažiau galimybių turintys irigatoriai, o namų vartotojams skirti įkraunami (arba į elektros tinklą jungiami, šeimoms skirti) maksimalių galimybių prietaisai.

Jei renkatės irigatorių, kuris ne tik tarpdančius išvalytų, pirma savybė, į ką jis siūlo atkreipti dėmesį, yra galimybė maišyti vandenį su mikroskopiniais oro burbuliukais. Jei irigatorius tai geba, jo purškiama srovė, pasirinkus atitinkamą režimą, bus švelnesnė, malonesnė dantenoms, o taip pat ji bus tinkama atlikti kitą funkciją – išvalyti periodontines kišenėles, kuriose kaupiasi įvairios bakterijos ir nešvarumai, sukeliantys įvairias ligas. Paprasta vandens srovė tam per stipri, gali sukelti skausmą ir netgi pažeisti dantenas, o vandens su oro mikroburbuliukais srovė bus pakankamai intensyvi, kad pašalintų bakterijas, ir tuo pačiu švelni.

„Pažangią vandens su oro burbuliukais funkciją „Air in“ turi dauguma „Panasonic“ burnos irigatorių, o naujasis modelis „EW1511“ naudoja unikalią – ultragarso – technologiją, kurios generuojamų skylančių burbuliukų sukeliamos smūgio bangos padidina valymo efektyvumą. Tai padeda pašalinti daugiau maisto likučių nuo dantų ir iš tarpdančių, net ir esant tam pačiam vandens slėgio lygiui. Be to, jei kiti „Panasonic“ burnos irigatoriai turi 2–3 vandens srovės stiprumo lygius, tai „EW1511“ jų turi net penkis, taigi sau tinkamą stiprumo lygį atras kiekvienas, nuo vaiko iki senjoro“, – teigia R. Kuprys.

Jis pabrėžia, kad skirtinga vandens srovė yra naudinga ne tik dėl to, kad žmonių poreikiai srovės intensyvumui skiriasi, bet ir todėl, kad skirtinga srovė reikalinga skirtingoms funkcijoms atlikti: tas pats žmogus stipresnę srovę naudos valydamas tarpdančius, o silpnesnę – masažuodamas dantenas. Beje, dantenų masažas aktualus ne tik vyresnio amžiaus žmonėms: kuo anksčiau ir dažniau jas „treniruosite“, tuo stipresnės jos bus. Panašiai kaip raumenys – juk judėti svarbu kasdien, nesvarbu kokio amžiaus esate.

„Panasonic EW1511“ – tai naujausias japonų kompanijos gaminys, kuris be jau paminėtų galimybių ir unikalios ultragarso technologijos srovės, turi dar vieną išskirtinę funkciją – dantų paviršiaus valymo. Panaudojus galingesnę vandens čiurkšlę ir ultragarso technologiją galima pašalinti apnašas nuo dantų paviršiaus.

Partnerio nuotr./Burnos irigatorius „Panasonic EW1511“
Partnerio nuotr./Burnos irigatorius „Panasonic EW1511“

Vienas irigatorius visai šeimai

Burnos irigatorius „Panasonic EW1511“ iš kitų šios kompanijos įkraunamų modelių išsiskiria ir didžiausia, net 210 ml vandens talpykla. Tai reiškia, kad ją reikia pildyti rečiau, o vienu užpildymu spėsite išvalyti ne tik tarpdančius, bet ir periodontines kišenėles ar pamasažuoti dantenas: jei kitiems irigatoriams vieno vandens talpyklos užpildymo pakanka 35–40 sekundžių naudojimui, šio modelio vandens rezervuaro talpa leis juo naudotis ištisą minutę pačia stipriausia srove. Taip pat, įkrauti jam užtenka vos 1 valandos (kiti modeliai kraunasi 8–15 valandų). Kaip ir kiti tokio pobūdžio įrenginiai, „EW1511“ turi specialų įkrovimui skirtą padėkliuką, tad nereikės vargti su laidais, ir nuolat laikydami prietaisą ant padėkliuko, apie įkrovimą tiesiog pamiršite, mat irigatorius bus nuolat pilnai paruoštas švaros palaikymui namuose ar net savaitės trukmės kelionėse – pilnai įkrovus, „Panasonic“ irigatoriais maždaug tiek galėsite naudotis be papildomo baterijos įkrovimo.

Partnerio nuotr./Burnos irigatorius „Panasonic EW1511“
Partnerio nuotr./Burnos irigatorius „Panasonic EW1511“

Naudinga ir tai, kad vieną įrenginį gali naudoti visi šeimos nariai, tereikia prieš atliekant procedūrą ant prietaiso uždėti savo asmeninį antgalį. „EW1511“ pirkėjai jų iškart gauna du, tuo metu „EW1311“ modelis atkeliauja net su keturiais antgaliais, kurių kiekvienas yra pažymėtas skirtinga spalva, kad savąjį lengviau atskirtų kiekvienas šeimos narys. Jei komplekte esančių antgalių kiekis pasirodytų per mažas, ar turimi susidėvėjo, visiems „Panasonic“ irigatoriams papildomų antgalių galima įsigyti elektronikos parduotuvėse.

„Burnos irigatorių pardavimai Lietuvoje, kaip ir kitose šalyse, auga. Tikime, kad ateityje jie taps tokie pat populiarūs, kasdienio naudojimo burnos priežiūros įrankiai, kaip elektriniai dantų šepetėliai. Juolab, kad jų kainos yra prieinamos absoliučiai daugumai žmonių“, – sako „Panasonic“ atstovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius