Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvoje sergamumas žarnyno infekcinėmis ligomis kasmet auga

Antradienį minima Pasaulinė sveikatos diena. Specialistai ta proga ragina susimąstyti apie vartojamo maisto kokybę, jo apsaugą nuo užterštumo bei cheminių medžiagų.
E.coli sukelta žarnyno infekcija
E.coli sukelta žarnyno infekcija / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pasak visuomenės sveikatos specialistų, Pasaulio sveikatos organizacijos duomenys kelia nerimo – kasmet su nesaugaus maisto vartojimu visame pasaulyje siejama maždaug 2 milijonai mirčių, daugiausia – vaikų.

Maiste esančios bakterijos, virusai, parazitai ar cheminės medžiagos gali sukelti daugiau nei 200 ligų – nuo viduriavimo iki vėžinių susirgimų.

Lietuvoje gyventojų sergamumas žarnyno infekcinėmis ligomis, dažniausiai plintančiomis per maistą, kasmet auga – per pastaruosius dešimt metų šalyje kasmet užregistruojama iki 20 tūkstančių šių ligų atvejų.

Žmones specialistai ragina daugiau domėtis, kaip ir iš kokių produktų pagaminti jų valgomi patiekalai, o svarbiausia – nepersivalgyti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius