Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvoje vėžiui gydyti – 100 litų vienam žmogui per metus

Vėžiu serga keli milijonai ES gyventojų, iš kurių milijonas kasmet miršta. Kovoti su šia liga skiriama per 124 mlrd. eurų per metus. Europos medicinos onkologijos profesinės organizacijos tyrimas parodė, kiek ES šalys kasmet skiria vėžiu sergančiam žmogui. Lietuva vienam sergančiajam skiria 32 eurus (110 Lt), o Vokietija – 132 eurus (454 Lt).
Spalis – rožinio kaspino mėnuo
Krūties vėžio gydymas reikjalauja ypač daug lėšų. / Shutterstock nuotr.

Krūties ir plaučių vėžio gydymas – brangiausiai kainuojantis. Antai kovai su krūties vėžiu skiriama per 6 mlrd. Eurų. Tai 13 proc. visų lėšų, skirtų gydyti vėžį. Dar didesnės išlaidos atsiranda susidūrus su plaučių vėžiu – tam kasmet išleidžiama po 19 mlrd. eurų.

Į šias sumas įtraukta ne vien tiesioginės su sveikata susijusios išlaidos, bet ir rūpinimasis ligoniais bei vaistai. Taip pat sunkesni ligoniai praranda produktyvumą – jie tampa nedarbingi, dalis jų miršta.

„Vienas tyrimo tikslų buvo palyginti, kiek pinigų skiriama įvairioms ligoms gydyti bei padėti politikams nustatyti prioritetus“, – sakė tyrimą atlikęs Oksfordo universiteto mokslininkas Ramonas Luengo-Fernandezas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius