-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos vaikai pirmauja pagal žalingus įpročius, tačiau turi mažiau bėdų dėl mitybos

Lietuvos sveikatos mokslų universitetas tiria, kaip keičiasi moksleivių gyvenimo būdas ir jų sveikata. Pasaulio sveikatos organizacijos inicijuotas tyrimas vyksta kas ketverius metus. Iki šiol Lietuvos vaikai tarp beveik pusšimčio tyrime dalyvaujančių valstybių pirmauja pagal žalingus įpročius, tačiau turi mažiau bėdų dėl mitybos.
Kiekvienas nori džiaugtis sveikais vaikais
Kiekvienas nori džiaugtis sveikais vaikais / Creative Services, Flickr.com
Temos: 2 Vaikai Sveikata

Lietuva, du dešimtmečius dalyvaujanti tarptautiniame mokyklinio amžiaus vaikų gyvensenos ir sveikatos tyrime, pirmauja pagal alkoholį vartojančių ir rūkančių nepilnamečių skaičių, ir jis vis auga. Lietuva pirmauja ir pagal patyčias patiriančių skaičių ir apskritai yra įvardijama kaip šalis, kurios vaikai – vieni nelaimingiausių. Tačiau teigiama, kad pastaraisiais metais nelaimingų paauglių mažėja.

Situacija, kiek moksleiviai juda ir kaip valgo, mažai keičiasi. Pakankamai aktyvių vaikų, kurie judėtų bent valandą per dieną, nedaug. Daugumos valgiaraštyje – vis dar per mažai daržovių ir vaisių, reguliariai valgomi saldumynai, tačiau nėra tiek daug nutukusių paauglių, palyginus su Vakarų šalimis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius