Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Maistas ir galvos skausmas. Kaip jie susiję?

Galvos skausmas – varginanti ir nemaloni būsena. Šis negalavimas gali apnikti dėl įvairiausių priežasčių. Tačiau jeigu dažnai skauda galvą, kartais pakanka tiesiog pakoreguoti mitybą.
Galvos skausmas
Galvos skausmas / Fotolia nuotr.
Temos: 1 Skausmas

Retkarčiais nė nesusimąstai, kad kai kuriuos galvos skausmus gali išprovokuoti mėgstamas maistas. Užkandžiaujate ir mėgaujatės sūriais produktais? Paeksperimentuokite ir pabandykite atsisakyti žemiau išvardytų produktų. Gal dėl sopančios galvos kalti būtent jie?..

► Sūdyta, džiovinta mėsa, rūkytos dešros, sūriai, rūkyta lašiša. Jų sudėtyje yra sulfitų, kurie praplečia kraujagysles, todėl ir ima skaudėti galvą.

► Įtakos galvos skausmui turi ir alkoholiniai gėrimai, ypač vynas. Neseniai atlikti tyrimai parodė, kad Vokietijoje 25 proc. žmonių negali vartoti alkoholio, nes juos iškart pradeda kamuoti stiprus galvos skausmas.

► Dar vienas produktas, sukeliantis galvos skausmą, gali būti rytinė kava. Pavyzdžiui, savaitgalį, pasikeitus įprastam ritmui, kavą geriate vėliau, todėl organizmas, laiku negavęs savo „kofeino“ dozės, gali pradėti „pykti“. Pasekmė – galvos skausmas.

Išvada – pabandykite šiek tiek patobulinti vartojamų produktų sąrašą ir stebėkite savo pojūčius.

 

Taip pat skaitykite:

Tas nelemtas galvos skausmas...

Kartais vaistų alternatyva gali būti maistas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius