Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Makšties sausumas – ne tik menopauzės signalas: nemalonūs pojūčiai vargina ir jaunas moteris

Makšties sausumas ir jos sausėjimas – problema, su kuria anksčiau ar vėliau susiduria beveik visos moterys, tačiau kalbėti apie tai neretai vis dar atrodo tabu. Tačiau rubrikoje „Ypatingos“ – nepatogių klausimų nebūna, apie tai laidoje pasakoja jos vedėja Rugilė Kančaitė.
Rugilė Kančaitė
Rugilė Kančaitė / Video stop kadras

Ne paslaptis, kad makšties išsausėjimą lemia moteriškas hormonas – estrogenas. Jis padeda palaikyti makšties drėgnumą, elastingumą, tačiau jo organizme sumažėjus, makštis šias funkcijas praranda, o tuomet... prasideda nepatogumai.

„Sumažėjus estrogeno kiekiui organizme, sumažėja ir audinių elastingumas, o tuomet imame jausti nemalonius simptomus: perštėjimą, tempimą, deginimą, net skausmą šlapinantis, ypač lytinių santykių metu“, – video įraše pasakoja R.Kančaitė.

Makšties sausumas neretai iššaukia ir kitas problemas – nemalonūs pojūčiai pablogina bendrą gyvenimo kokybę, moterims ima trūkti pasitikėjimo savimi jausmo.

Makšties išsausėjimas dažniausiai būdingas menopauzės metu – to neišvengia beveik nei viena, tai normalus fizinis procesas. Kita vertus, su su makšties sausumu gali susidurti bet kuri jauna moteris.

„Svarbu paminėti, kad jis gali varginti ir jaunas, vaisingo amžiaus, žindančias moteris. Tai lemti gali ir įvairūs vaistai, taip pat – įvairūs onkologiniai susirgimai. Tačiau šiuos simptomus gali sukelti ir netinkami intymios higienos įpročiai – labai svarbu juos tinkamai ugdyti“, – tikino ji.

Nemalonius makšties sausumo požymius pašalinti padeda ir specialūs preparatai, vienas tokių – „Feminella“ ovulės, jose yra medžiagų, padedančių atstatyti makšties drėgmę.

„Ovules galima naudoti bet kuriuo gyvenimo periodu: po menopauzės, maitinant krūtimi, vartojant vaistus. Jos nėra kaip lubrikantai, jos skatina makšties gleivinės regeneraciją ir gleivių išsiskyrimą, ovules paprasta ir patogu naudoti“, – sakė R.Kančiatė.

Į „Feminella“ sudėtį įeina haliurono rūgštis, arbatmedžio aliejus, vitaminas E, ramunėlių, azijinių raistenių ir dedešvų ekstraktai, ovulėse nėra hormonų, todėl jas saugu naudoti ir nėštumo, ir žindymo metu.

„Rekomenduojama ovulę įsidėti į makštį prieš miegą – turinys neišbėgs, o gydomasis procesas vyks nakties metu. Taip daryti reiktų 10 naktų iš eilės“, – sakė R.Kančaitė.

Pasak jos, kiekviena moteris gyvenime susiduria su įvairiais etapais, o su amžiumi organizmui reikia ypatingos priežiūros. Tačiau svarbiausia – pažinoti savo kūną, mylėti jį ir tinkamai juo rūpintis.

Visą laidą žiūrėkite čia:

VIDEO: Nesigėdijame kalbėti apie intymias problemas: makšties sausumas. Kodėl taip atsitinka ir kaip to išvengti?

Daugiau susijusių video rasite čia:

VIDEO: Intymu: ką kiekviena moteris turėtų žinoti apie makšties mikroflorą?
VIDEO: Makšties išskyros: kaip jos keičiasi ciklo metu ir kada vertėtų sunerimti?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius