Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Masažas – malonumas, kūnui ir sielai, palepinsiantis Valentino dieną

Nenumaldomai artėjant Meilės dienai, daugelio iš mūsų mintis okupuoja dovanų tiems vieninteliams paieškos. Vieni renkasi dovanoti mielas smulkmenėles, kiti – romantišką savaitgalio pabėgimą, o treti – patirtis ir galimybę pasinerti į malonumus. Tarp pastarųjų dovanų idėjų slepiasi ir masažai – subtili procedūra, kurios metu rankų judesiais veikiami daugiau nei penki milijonai nervinių galūnėlių, jaučiančių vibraciją, spaudimą ir įsitempimą. Tad jei nusprendėte savo mylimuosius Valentino dienos proga palepinti masažu, o galbūt į šią procedūrą keliauti drauge – šis straipsnis skirtas Jums. Kartu su Ogmios mieste įsikūrusio „Masažo miesto“ vadovu Aurimu Papečkiu kalbamės apie tai, kas gi yra tas masažas, nuo kokių sveikatos problemų jis gelbsti ir kaip tinkamai pasirengti procedūrai.
Masažo salonas „Masažo miestas“
Masažo salonas „Masažo miestas“ / Partnerio nuotr.

Įvairovė – didžiulė, tereikia pasirinkti

Kalbant apie masažus pirmiausiai derėtų pasidžiaugti esama jų įvairove ir galimybe atitikti kiekvieno, net išrankiausio kliento, poreikius. Štai masažo salone „Masažo miestas“ yra teikiami gydomieji nugaros, pečių juostos (apykaklės), viso kūno, galvos, kojų masažai, skirti skausmo mažinimui bei raumenų atsipalaidavimui. Tačiau didelis dėmesys teikiamas ne tik sveikatai, bet ir grožiui. „Pastebime, kad dažna problema kylanti moterims yra nelygi oda sėdmenų srityje. Taip nutinka dėl to, jog sėdmenys – itin palanki vieta kauptis celiulitui. Tokiu atveju klientėms rekomenduojame anticeliulitinio masažo procedūras, cello gelio įvyniojimą, o nelygios odos problemoms šalinti puikiai tinka ir medaus masažas“, – teigia A.Papečkys. Nepamirštamos čia ir veido procedūros – klientai gali pasirinkti veido masažą arba japonišką veido terapiją.

Partnerio nuotr./Masažo salonas „Masažo miestas“
Partnerio nuotr./Masažo salonas „Masažo miestas“

Įstaigos vadovas suskumba pabrėžti, jog salone dirba formalų išsilavinimą masažo srityje įgiję neregiai ir silpnaregiai, o ne mažesnis dėmesys čia skiriamas ir vaikams bei dar besilaukiančioms moterims. „Salone rūpinamės ne tik suaugusių, tačiau ir gera vaikų savijauta, todėl teikiame individualius gydomuosius masažus vaikams nuo vienerių metų. Nors populiariausi jų – masažai, skirti laikysenos koregavimui, mažylį kankinant kosuliui, siūlome ir vibracinį (perkusinį) masažą“, – teigia pašnekovas, bet priduria, jog prieš tokio masažo pasirinkimą rekomenduotume pasitarti su vaiką gydančiu gydytoju.

Partnerio nuotr./Masažo salonas „Masažo miestas“
Partnerio nuotr./Masažo salonas „Masažo miestas“

Kreipiasi norėdami atsipalaiduoti ar sumažinti skausmą

Pasak A.Papečkio, didžioji dalis masažo salono „Masažo miestas“ lankytojų į saloną kreipiasi dėl nugaros, pečių, kojų galvos skausmų arba norėdami nusiraminti ar atsipalaiduoti. „Svarbu paminėti, jog masažas yra naudinga priemonė ir sportuojantiems, nes po aktyvios treniruotės yra atstatomas raumenų tonusas. Sulaukiame ir lankytojų, kurie rūpinasi savo gražia išvaizda bei sveikata ir renkasi grožio procedūras, tokias kaip japoniška veido terapija ar anticeliulitinis masažas, kuris atliekamas specialiu aparatu“, – teigia pašnekovas ir priduria, jog masažas, kaip gydymo priemonė, yra efektyvus tuomet, jei yra atliekamas bent 5 kartus kas antrą dieną. „Jei jaučiamas skausmas ar įtampa tam tikrose kūno vietose, rekomenduojamas gydymas masažu nuo 5 iki 10 apsilankymų ir po to tęsiant jį palaikomosiomis procedūromis, kurių metu klientas turi apsilankyti po vieną kartą per savaitę, rečiausiai – kas dvi, – tikina A.Papečkys.

Partnerio nuotr./Masažo salonas „Masažo miestas“
Partnerio nuotr./Masažo salonas „Masažo miestas“

Kaip pasirengti procedūrai ir kada joje dalyvauti negalima?

Nors masažas laikomas tikru sveikatos bei malonumų šaltiniu, mažina nugaros, kojų, galvos skausmus, gydo ir atpalaiduoja, ne visuomet į šią procedūrą eiti saugu. Pasak A.Papečkio, masažo procedūrą reikėtų atidėti jeigu: turite temperatūros; sergate virusine liga (gripas ar kita); turite onkologinių susirgimų (šiuo atveju prieš procedūrą būtina pasitarti su gydančiu gydytoju).

Partnerio nuotr./Masažo salonas „Masažo miestas“
Partnerio nuotr./Masažo salonas „Masažo miestas“

„Prieš masažą savo klientams rekomenduojame daug neprisivalgyti, nevartoti alkoholio. Masažo metu derėtų specialistą informuoti apie esamą sveikatos būklę – padidėjusį kraujospūdį, širdies ligas ir kt. Taip pat, norimam efektui pasiekti, rekomenduojama su jus masažuojančiu specialistu aptarti tolimesnį gydymo planą“, – teigia A.Papečkys. Pašnekovas pabrėžia, jog kartais po gydomojo masažo jaučiamas raumenų skausmas. „Tokiu atveju rekomenduojama išsimaudyti karštesnėje nei įprastai vonioje, o jei galimybės maudytis vonioje neturite – ilgiau pastovėti po tekančiu karštu vandeniu duše“, – teigia masažo specialistas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius