Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Masažuotojas M.Jurgelaitis: įtampa pečių juostoje – vienas dažniausių nusiskundimų (vaizdo pamoka)

Masažai, SPA, įvairios kūno puoselėjimo procedūros vis labiau populiarėja,“ – teigia masažuotojas, kineziterapeutas ir Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centro profesijos mokytojas Marius Jurgelaitis.
Masažas
Masažas / 123RF.com nuotr.

Daugiau kaip 10 metų praktine masažo veikla užsiimantis specialistas džiaugiasi, jog nemaža dalis lietuvių savo poilsį ir atostogas derina su sveikatinimo paslaugomis.

Kaip rašoma pranešime spaudai, susigrąžinti gerą savijautą, atsipalaiduoti, sumažinti įtampą pečių juostoje, raumenų sąstingį ar tiesiog pagražinti kūno formas – vieni pagrindinių klientų pageidavimų. Geras masažas taip pat gali atstoti treniruotę sporto klube.

„Masažuojant mes dirbame su minkštaisiais audiniais, raumenimis, raiščiais. Taigi tie, kurie labai nemėgsta sportuoti, gali tai kompensuoti apsilankydami pas masažuotoją. Tai vienas iš lengvesnių būdų sveikatai pagerinti, be to malonu ir veiksminga. Masažai naudingi ne tik fizinei, bet ir psichinei žmogaus sveikatai – tai labai aktualu šių dienų visuomenei“, – sakė specialistas.

Masažas – sveikatos profilaktikai

„Nebūtina laukti, kol pradės kankinti skausmai, kad apsilankytumėt pas masažuotoją“, – teigia M.Jurgelaitis ir rekomenduoja kasmet pasidaryti bent 10 masažų kursą.

Toks profilaktinis kursas ypač naudingas keičiantis sezonams, nes stiprina imunitetą ir gerina savijautą. Jei žmogus turi tam tikrų negalavimų, gretutinių ligų, pačiam nusistatyti, kokį masažą pasirinkti sudėtinga ir netgi nerekomenduojama.

Pirmiausia reikėtų apsilankyti pas gydytoją specialistą, kuris atliktų tyrimus ir tik tuomet rekomenduotų, kokios srities masažo specialisto reikia.

Masažuotojas Marius Jurgelaitis
Masažuotojas Marius Jurgelaitis

Jeigu žmogus jokių nusiskundimu neturi, gali drąsiai rinktis pats ir išbandyti įvairesnius masažus. Tokiu būdu jis atsirinks, kas jam tinka labiausiai. Svarbiausia tokiu atveju – masažuotojo kompetencija. Mėgėjiškas masažas vietoj sveikatos gali dovanoti tik dar didesnes problemas.

Įtampa pečių juostoje – viena dažniausių problemų

Masažuotojas pasakoja, jog didelė dalis klientų skundžiasi sprando ir pečių juostos skausmais bei sąstingiu. Įtampa šioje srityje susikaupia dirbantiems sėdimą darbą, ilgesnį laiką praleidžiantiems prie kompiuterių.

Anot M.Jurgelaičio, negalima to ignoruoti, nes ilgainiui galima prisišaukti rimtų problemų – kaklo, galvos skausmus, galvos svaigimą bei negalavimus visame kūne. Pečių juostos masažas atpalaiduoja, mažina raumenų įtampą, rekomenduojamas profilaktiškai žmonėms, dirbantiems sėdimą darbą,

Specialistas teigia, jog tokį masažą galėtų išmokti pasidaryti kiekvienas ir video pamokoje demonstruoja keletą šio masažo judesių. Jį rekomenduojama atlikti šiltomis rankomis, naudojant masažinį aliejų (tinka ir populiarus kokosų aliejus).

VIDEO: Pečių juostos masažas

Marius Jurgelaitis – vienas geriausių masažuotojų šalyje. Maskvoje vykusio IX Pasaulio masažo čempionato varžybų nugalėtojas, Lietuvos SPA masažuotojų profesionalų čempionato laimėtojas, Baltijos šalių II vietos prizininkas. Masažo paslapčių moko Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centre.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius