Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Medicinos pažanga: 60 savanorių Oksforde jau dalyvauja vakcinos prieš Ebolos virusą bandymuose

Oksfordo universiteto Jennerio instituto mokslininkai jau pradėjo naujos vakcinos prieš Ebolos virusą bandymus. Juose dalyvauja 60 savanorių.
Jennerio instituto vadovas Adrianas Hillas
Jennerio instituto vadovas Adrianas Hillas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Tai – labai svarbūs bandymai, – sako profesorius Adrianas Hillas. – Vos prieš mėnesį mes net neįsivaizdavome, kad tokia vakcina gali egzistuoti, jau net nekalbant apie realius jos bandymus su savanoriais“.

Vos prieš mėnesį mes net neįsivaizdavome, kad tokia vakcina gali egzistuoti, jau net nekalbant apie realius jos bandymus su savanoriais.

Nigerijos valdžia pareiškė, kad daugiau užsikrėtimo Ebolos virusu atvejų neužfiksuota. Stebimi 529 pacientai sėkmingai perėjo trijų savaičių inkubacinį periodą. Bet tam,kad medikai galėtų drąsiai teigti, kad Ebolos viruso plitimas pažabotas, nuo paskutinio susirgimo turi praeiti 42 dienos.

Epidemija daugiausiai bėdos pridarė trijose vakarinėse Afrikos šalyse – Gvinėjoje, Liberijoje ir Siera Leonėje. Kovą su virusu gerokai apsunkina vietinės tradicijos ir papročiai. Afrikiečiai labiau pasitiki vietiniais šamanais, o gydytojus kaltina šio viruso platinimu.

Nuo šių metų vasario Ebolos virusu užsikrėtė apie 6 tūkst. žmonių. Daugiau nei 2,8 tūkst. iš jų mirė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius