Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Medikas Dainius Jakučionis: „Dabartinis atlyginimas nėra tas, už kurį būtų galima gyventi padoriai“

Jaunasis gydytojas iš jaunųjų medikų asociacijos Dainius Jakučionis tikina, kad nėra taip, jog jaunieji gydytojai nenorėtų dirbti provincijų ligoninėse. Tačiau, pašnekovo nuomone, tam turi būti sudarytos atitinkamos sąlygos ir tai neturėtų tapti prievole už studijas.
Medikas
Medikas / Dienraščio „15 minučių“ nuotr.
Temos: 2 Atlyginimas Medikas
„Rezidentūra yra ir studijos ir darbas. Mes tuo pačiu metu ir dirbame, ir atliekame įvairias procedūras savo kompetencijos ribose. Žmonės, kurie studijuoja rezidentūroje, jie praktiškai jau dirba, tai kodėl po to jie dar turi atidirbti?“, – „Žinių radijo“ laidoje „Aktualioji valanda“ klausė jaunasis medikas.


Atvirame laiške Lietuvos Respublikos prezidentei, Ministrui pirmininkui, Seimo pirmininkei, Sveikatos apsaugos ir Švietimo ir mokslo ministrams jaunieji medikai teigia, kad jie yra priversti jaustis kaltais dėl, kad nori dirbti ir užsidirbti, gaudami konkurencingą atlyginimą,o ne gyventi iš pacientų padėkų.

Dabartinis atlyginimas nėra tas, už kurį būtų galima gyventi vidutiniškai ar padoriai, – teigė jaunasis medikas.

„Jei pacientas nori duoti padėką, o tu bandai atsisakyti, tai jie labai supyksta.Aš jaučiuosi visada kaltas, kai tenka susidurti su tokiomis situacijomis, kai tenka to atsisakyti. Požiūris į mane iš paciento pusės pasikeičia, lyg aš patampu prastesnis gydytojas, būsiu mažiau geranoriškas.“

„Čia reikia kalbėti ne apie tai, ar mes jaučiamės kalti, ar ne. Reikia oraus atlyginimo, kad nereiktų tampytis per penkias darbo vietas, dar ir spėti rūpintis savo šeima, gerbūviu. Dabartinis gydytojo atlyginimas nepatenkina pilnai įdėto darbo. Tai nėra tas atlyginimas, už kurį būtų galima gyventi vidutiniškai ar padoriai“, – teigė jaunasis medikas.

Priminsime, kad valstybė vieno medicinos studento parengimui per visą vientisųjų studijų laikotarpį skiria apie 100 tūkst. Lt.

Laida „Aktualioji valanda“ transliuojama darbo dienomis 17.05 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius