-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Moters sloga iš tiesų buvo per nosį bėgantis smegenų skystis

Iš pradžių moteriai iš Nebraskos (JAV) buvo pasakyta, kad jos slogą sukėlė ne kas kita, kaip alergija. Tačiau moteris, vardu Kendra Jackson, žinojo, kad turi būti kita priežastis.
Čiaudulys
Čiaudulys / Vida Press nuotr.

2013-aisiais moteris pateko į autoavariją ir veidu atsitrenkė į prietaisų skydelį. Po kelerių metų prasidėjo simptomai: nesibaigianti sloga (varvanti nosis), stiprūs galvos skausmai ir problemos su miegu.

„Tai buvo tarsi nesibaigiantis krioklys; skystis neretai bėgdavo į gerklę“, – moteris sakė „KETV-7 ABC“.

Tik apsilankiusi pas ausų, nosies ir gerklės specialistą, moteris sužinojo, kad jos sloga tai ne alergija, o iš smegenų bėgantis cerebrospinalinis skystis (CSF). Gydytojai pranešė, kad per dieną K.Jackson netenka 237 mililitrų. („Live Science“ pranešė, kad per dieną smegenys pagamina 503 mililitrus CSF).

CSF yra skaidrus skystis, tekantis tarp smegenų bei jų išorinio dangalo ir tarp nugaros smegenų bei jų išorinio dangalo. Skystis apgaubia galvos ir nugaros smegenis bei padeda iš smegenų pašalinti atliekas. Skaidraus skysčio skonis – jei jis bėga iš nosies ar į gerklę – primena metalo skonį, pranešė „Live Science“.

Pasak Niujorko Mount Sinai ligoninės, nors per nosį bėgantis smegenų skystis skamba bauginančiai, žmonės metų metus gali turėti būklę, vadinamą CSF rinorėja, kol iškyla rimtos problemos. Viena iš komplikacijų yra bakterinis meningitas – tai rimta infekcija, sukelianti smegenų dangalo, minkštojo smegenų dangalo ar nugaros smegenų uždegimą.

„Facebook“ pranešime buvo rašoma, kad K.Jackson atveju Nebraskos ligoninės rinologė dr. Christie Barnes ir neurochirurgas dr. Danas Surdellas atliko operaciją ir pašalino problemą.

Komanda nustatė nutekėjimo priežastį: tai buvo labai maža skylutė tarp moters kaukolės ir šnervių. Prasiskverbę pro nosį, gydytojai sugebėjo užkišti skylutę pačios K.Jackson riebaliniu audiniu, pranešė „KETV-7 ABC“. Tikimasi, kad ji visiškai pasveiks.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius