-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Moterų baubas – pienligė: kas sukelia nemalonius simptomus makštyje ir kaip su jais kovoti?

Kalbėti apie tai, kas žemiau juosmens – visada intymu. Tačiau pažinoti savo organizmą – būtina, todėl rubrikoje „Ypatingos“ – nepatogių klausimų nebūna. Šįkart laidos vedėja Rugilė Kančaitė pasakoja apie makšties mikroflorą: kokios ligos gresia sutrikus jos ekosistemai ir kaip su jomis kovoti?
Rugilė Kančaitė
Rugilė Kančaitė / Video stop kadras

„Makštis – vienas labiausiai bakterijų ir mikroorganizmų apgyvendintas organas, prieš ją pirmauja tik žmogaus žarnynas. Įdomu tai, kad visi „tie gyventojai“ reikalingi tam, kad moteris jaustųsi normaliai. Tačiau esant mikroorganizmų disbalansui, kai padaugėja blogųjų mikroorganizmų, prasideda ligos“, – laidoje sakė R.Kančaitė. Pasak jos, šis disbalansas atsiranda tuomet, kai išsibalansuoja ekosistema ir makštyje sumažėja laktobaketrijų, o padaugėja patogeninių mikroorganizmų, kurie sukelia tokias ligas kaip pienligė ar bakterinė vaginozė. Tuomet makštyje imami justi nemalonūs simptomai, tokie kaip pasikeitę išskyros, kvapas, atsiradęs niežėjimas, perštėjimas, tempimas, deginimas, lytiniai santykiai tampa skausmingi.

„Problemos kyla, kai sutrinka makšties rūgštingumas. Moters organizmas sutvertas taip, kad gebėtų susitvarkyti savaime, tačiau makštis – jautri įvairiems aplinkos veiksniams, todėl kartais iš vėžių gali išmušti ir tokie dirgikliai kaip rūkymas, hormonų pokyčiai, kontraceptikų, vaistų vartojimas, nusilpęs organizmas, taip pat – netinkama intymi higiena, – visa tai sujaukia makšties ekosistemą“, – sakė R.Kančaitė. Tačiau nemalonūs pojūčiai makštyje lengvai pagydomi, pajutus anksčiau minėtus simptomus, vertėtų pasirūpinti gerosiomis bakterijomis.

„Po antibiotikų vartojimo rekomenduojama gerti probiotikus tam, kad atkurtume organizmo mikroflorą. Po antibiotikų vartojimo neretai pasireiškia ir pienligė, tuomet geriausia probiotikus vartoti į makštį ir taip atnaujinti laktobacilų koncentraciją“, – sakė ji. Vienas tokių sprendimų – „Biohyl“ lacto mašties ovulės, jos apsaugo makštį nuo pienligės, bakterinės vaginozės.

Visą laidą žiūrėkite čia:

VIDEO: Intymu: ką kiekviena moteris turėtų žinoti apie makšties mikroflorą?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius