Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Movember‘2018“: pažinkime ūsuotą ir barzdotą Vilnių

Išsamios žinios apie prostatos vėžį, mokslo naujovės, padedančios ne tik efektyviai kovoti su liga, bet ir jos išvengti, keičia situaciją – liga tapo lėtinė, vis daugiau susirgusių vyrų ne tik išgyvena, bet ir gyvena visavertiškai. Šiemet ūsuotas ir barzdotas lapkritis pasitinkamas su šūkiu „Keiskime ligos veidą!“ Organizatoriai kviečia dalyvauti ne tik naudinguose, bet ir smagiuose renginiuose.
„Movember‘2018“
„Movember‘2018“ / Projekto partnerio nuotr.

Pirmosiomis mėnesio dienomis startuoja akcija „Pažinkime ūsuotą ir barzdotą Vilnių“. Visą lapkritį su artimaisiais, draugais ir bičiuliais keliaukite po sostinę, atraskite skulptūras su ūsais bei barzdomis, nusifotografuokite prie jų ir kelkite į „Facebook“. Pačių aktyviausių ir išradingiausių laukia prizas – ekskursija po senąjį Vilnių su legendine gide Gabija Lunevičiūte.

Daugiau informacijos rasite „Facebook“ paskyroje „Ūsuotas Vilnius“.

„Ūsai, barzda ir prostata, – trikampis, kurį turi tik vyrai. O trikampis – stipriausia geometrinė figūra, neišmatuojamai svarbi tam, kad žmonija išliktų“, – tvirtina Lietuvos sergančiųjų prostatos vėžiu draugijos prezidentas Paulius Rakštys.

Projekto partnerio nuotr./Akcija „Movember‘2018“
Projekto partnerio nuotr./Akcija „Movember‘2018“

Barzdų klubas kviečia vyrus auginti ūsus bei barzdas ir „prižiūrėti savo vyriškumą“. Taip jie gali palaikyti su liga susidūrusius artimuosius, bičiulius, kaimynus, kolegas.

„Neseniai kalbėti apie vyrų sveikatą buvo gėda. Dabar vyrai vis dažniau išdrįsta pripažinti, kad ir jiems reikia drąsos, neretai bičiulių palaikymo, bendruomeniškumo ir, žinoma, žinių. Jie ima suprasti, kad, laiku pasitikrinus sveikatą ar pakeitus įsisenėjusius įpročius, galima išsaugoti ne tik sveikatą, gyvybę, bet ir šeimą“, – sako Barzdų klubo prezidentas Valdas Samkus.

Barzdotą lapkritį Barzdų klubas diskutuos ir apie prostatos vėžį, potenciją, vyrų savižudybes. Daugiau informacijos apie Barzdų klubo renginius rasite Barzdų klubo „Facebook“ paskyroje.

Lapkričio 25 d. Vilniaus universiteto Kairėnų botanikos sode vyks kasmetinis renginys „Ūsai bėga“. Jo metu vyrai demonstruos užaugintus ūsus bei barzdas, moterys, palaikydamos vyrus, galės „prisisegti“ dirbtinius. Dalyviai bėgs vaizdingomis sostinės vietovėmis – judrus gyvenimas padeda išvengti prostatos ir sėklidžių vėžio. Rengėjai kviečia dalyvauti visus miestiečius ir sostinės svečius.

Europoje prostatos vėžys yra dažniausia vyrų onkologinė liga. Per metus ji nustatoma 420 tūkst. vyrų. Šiuolaikiniai gydymo metodai leidžia 8 iš 10 sergančių vyrų tikėtis gyventi mažiausiai 10 metų.

Apie 180 tūkst. vyrų Europos Sąjungoje, kurie pirmąkart kreipiasi į gydytojus, nustatomas išplitęs vėžys. Taip yra todėl, kad net 70 proc. stipriosios lyties atstovų vis dar nežino apie prostatos vėžio riziką – kad didesnė tikimybė susirgti yra vyresniems kaip 50 metų vyrams, tiems, kurių artimiausi šeimos nariai sirgo prostatos, kiaušidžių bei kitų organų vėžiu, taip pat nutukusiems.

Taip pat vyrai mažai žino ir apie ligos simptomus. Todėl lapkritis visame pasaulyje skelbiamas prostatos vėžio žinomumo mėnesiu – „Movember‘2018“.

Akcijos partneriai: Lietuvos sergančiųjų prostatos vėžiu draugija, Lietuvos urologų draugija, Barzdų klubas, „Ūsai bėga“, Savaitgalio ekskursijos.

Informaciniai partneriai: Medicininės informacijos centras, portalas 15min.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius