-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Narkomanus ir alkoholikus gydanti įstaiga skelbia streiką

Be finansavimo likusio Vilniaus priklausomybės ligų centro darbuotojai paskelbė, kad ketvirtadienį surengs įspėjamąjį 2 valandų streiką, o nuo liepos 11 dienos streikuos ir dieną ar daugiau.
Vilniaus priklausomybės ligų centras
Vilniaus priklausomybės ligų centras / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Vilniaus priklausomybės ligų centro interneto svetainėje skelbiama: „Vilniaus priklausomybės ligų centro darbuotojų išrinktas Streiko komitetas informavo centro administraciją, kad 2013 m. liepos 4 d. 12–14 val. vyks įspėjamasis 2 val. streikas, o nuo liepos 11 d. vienos ar daugiau dienų streikas, apie kurio trukmę spręs Streiko komitetas. Streiko metu nebus konsultuojami pacientai, išduodamos pažymos, atliekamos apsvaigimo apžiūros. Centro administracija atsiprašo už nepatogumus.“

Tokių priemonių imtasi dėl sunkios įstaigos finansinės situacijos po to, kai Vilniaus miesto savivaldybė, neperdavusi įstaigos Sveikatos apsaugos ministerijai, skyrė finansavimą tik pirmajam pusmečiui. Kasmet centras iš savo steigėjo – Vilniaus miesto savivaldybės – gaudavo 5,5 mln. Lt, o šiemet skirta tik 1,5 mln. Lt.

Centre dirba per 150 darbuotojų. Kaip nurodoma VPLC interneto puslapyje, 2012 metų I ketvirtį vidutiniškai neatskaičius mokesčių gydytojai centre uždirbo 2171 Lt, slaugos specialistai – 1770 Lt, pagalbinis medicinos ir kitas pagalbinis personalas – 1357 Lt, socialiniai darbuotojai – 2036 Lt, administracijos, ūkio ir kito aptarnaujančio personalo alga – 1412 Lt.

Už gegužį darbuotojai gavo tik penktadalį atlyginimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius