Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nauja „Vingio medicinos ir odontologijos klinika“ grąžina ne tik šypseną, bet ir pilnavertį gyvenimą

Gražios šypsenos mums reikia ne tik darbe, siekiant karjeros, bet ir asmeniniame gyvenime, norint pasitikėti savimi, būti atviram ir plačiai šypsotis. „Mums labai svarbu, kad žmogus gerai jaustųsi, gyventų visavertį gyvenimą. Kai pacientai dėkingi ir laimingi, savo darbo prasmę mato ir gydytojai“, – sako Vingio klinikos įkūrėjai, odontologai Audrius ir Marija Čaplikai.
Vingio klinikos įkūrėjai gyd. odontologai Audrius Čaplikas ir Marija Jagminaitė Čaplikienė
Vingio klinikos įkūrėjai gyd. odontologai Audrius Čaplikas ir Marija Jagminaitė Čaplikienė / Vingio medicinos ir odontologijos klinikos“ nuotr.

Nuo 2021 metų Vilniuje, Antakalnyje, veikianti Vingio klinika atidarė naują filialą Naujamiestyje Kauno g. 22. Šiame rajone vystosi naujas stiprus miesto centras, daug naujų gyvenamųjų namų, biurų.

„Matome, kad žmonėms, kurie gyvena ar dirba netoliese, reikia ne tik odontologijos, bet ir kitų medicinos paslaugų. Šios paslaugos ypač reikalingos odontologiniams pacientams, nes viską galima atlikti vienoje klinikoje. Čia atliekami odontologiniam gydymui svarbūs kraujo tyrimai, esant sudėtingoms chirurginėms procedūroms suteikiamas nedarbingumas, skiepijama ir galima profilaktiškai išsitirti sveikatą ar gauti vairuotojo sveikatos pažymą“, – teigia Vingio klinikos įkūrėjai Audrius ir Marija Čaplikai.

Sėkmės paslaptis – naujas požiūris į pacientą, profesionalumas ir šeimyniška atmosfera

Vingio klinikoje odontologai Audrius ir Marija Čaplikai puoselėja šeimyninę, šiltą ir jaukią atmosferą. „Iš klientų atsiliepimų žinome, kad 7 iš 10 ateina pagal rekomendacijas, nes žmonės lieka patenkinti ne tik atliktomis procedūromis, bet ir bendravimu. Pacientai visada pamini, kad jiems padarė įspūdį ypač draugiškas kolektyvas, o jei yra rimta problema, galimybė skambinti tiesiogiai gydytojui. Mūsų klinikoje pacientas vertinamas kaip žmogus, kuriam reikia padėti“, – teigia klinikos vadovai.

Palankūs pacientų atsiliepimai bei padėkos motyvuoja ir pačius gydytojus. „Atgalinis ryšys labai svarbus, nes laimingas pacientas – laimingi gydytojai, suvokiantys savo prasmingą darbą“, – sako Audrius Čaplikas.

Vingio medicinos ir odontologijos klinikos“ nuotr./Vingio medicinos ir odontologijos klinika“
Vingio medicinos ir odontologijos klinikos“ nuotr./Vingio medicinos ir odontologijos klinika“

Patyrę, tobulėjantys gydytojai ir daugiakalbis kolektyvas

Klinika subūrė gydytojų komandą, kurioje dirba patyrę specialistai, įgiję daug praktikos, žingeidūs, norintys mokytis naujų metodikų, aktyvūs profesine prasme.

„Būna gydytojų, kurie vieną kartą ką nors išmoksta ir tuos pačius metodus taiko metų metus, nenori nieko keisti. Iš tiesų, norint mokytis, tobulėti, reikia noro ir galimybių. Mūsų komandos stiprioji pusė – tobulėjimas, darbuotojų stažuotės dažnai vyksta užsienyje“, – pabrėžia A.Čaplikas.

Svarbu ir tai, kad klinikos darbuotojai su pacientais laisvai gali bendrauti ne tik gimtąja lietuvių, bet ir rusų, anglų, ukrainiečių, lenkų kalbomis. Klinikos įkūrėjai pažymi, kad Vilnius yra daugiatautis, daugiakultūris miestas, todėl pacientams ne visada patogu bendrauti su gydytoju tik lietuviškai, nes negali laisvai papasakoti apie savo problemą.

Optimalūs sprendimai ir galimybė baigti užsienyje pradėtą gydymą

Jei žmogus visą gyvenimą tinkamai neprižiūrėjo savo dantų, susikaupė daug problemų ir atvykus į kliniką paaiškėja, kad odontologinių problemų išsprendimas gali brangiai kainuoti, visada pasiūlomas optimalus sprendimas. A.Čaplikas pabrėžia, kad Vingio klinikos gydytojai dirba su skirtingais medicinos produktų tiekėjais, tad nebūtina rinktis, pavyzdžiui, prestižinio gamintojo implantus, yra ir ekonomiški, bet ne mažiau kokybiški implantai.

„Būna situacijų, kai žmogus pradėjo tvarkytis dantis užsienyje, bet dėl kokių nors priežasčių negali tęsti gydymo. Taisyti kitų klaidas, dirbti su kitų gamintojų ar tiekėjų implantavimo ir protezavimo medžiagomis, baigti procedūras apsiima tikrai ne visos klinikos, nes tam reikia tam tikros kvalifikacijos. Vingio klinika priima tokius pacientus, mes mokame dirbti su kitų gamintojų produktais, žinome, kokius papildomus instrumentus naudoti ar užsakyti“, – tvirtina A. ir M. Čaplikai, kompleksiškai organizuojantys darbą, sugebantys įžvelgti tai, ko reikia žmonėms.

Svarbu pabrėžti ir tai, kad Vingio klinika turi teisę atliekant sudėtingas odontologines procedūras taikyti anesteziją (bendrinę nejautrą).

Vingio medicinos ir odontologijos klinikos“ nuotr./Burnos higieniste Laura Sviglinskienė
Vingio medicinos ir odontologijos klinikos“ nuotr./Burnos higieniste Laura Sviglinskienė

Edukacija keičia požiūrį į burnos higieną

Pasak klinikos įkūrėjo, žmonių požiūris į odontologines problemas keičiasi: „Į mus kreipiasi žmonės, kurie domisi sveikatos problemomis, yra išsilavinę, o ne tik ieško pigaus sprendimo. Vis mažiau tokių, kurie visiškai neprižiūri dantų ir į specialistus kreipiasi tik tada, kai dantį belieka tik išrauti, nes neįmanoma išgydyti.“

Bendraudami su pacientais odontologai pastebi, kad šioje srityje dar egzistuoja įvairių baimių bei nežinojimo, žmonės neretai nesupranta, kokia dantų ir dantenų būklė yra normali, o kada užsidega „raudonas šauktukas“ ir būtina nedelsiant kreiptis į odontologą. Todėl klinikoje stengiamasi pacientams suteikti kuo daugiau informacijos apie burnos higieną ir tinkamą priežiūrą.

Parengtos ir atmintinės, kaip elgtis po odontologinių procedūrų. Klinikoje dirbanti burnos higienistė L. Sviglinskienė ne tik atlieka profesionalią burnos higieną, bet ir skiria daug laiko paaiškinti, kaip teisingai valytis dantis, kokiam tarpdančiui koks šepetėlis reikalingas. Skamba banaliai, bet dauguma higienistų tam neskiria pakankamai laiko.

Norint pamatyti visas dantų problemas ir sudaryti gydymo planą, pradedama nuo profesionalios burnos higienos. Tik po šios procedūros pamatomos tikrosios problemos ar tik beprasidedantys dantų pokyčiai – ėduonies pradžia, dantenų uždegimai ir kt.

Vingio medicinos ir odontologijos klinikos“ nuotr./Vingio klinikos įkūrėjas gyd. odontologas Audrius Čaplikas
Vingio medicinos ir odontologijos klinikos“ nuotr./Vingio klinikos įkūrėjas gyd. odontologas Audrius Čaplikas

Vietoj bedantės burnos – neišimami protezai ant keturių implantų

A.Čaplikas pastebi, kad tarp vyresnio amžiaus pacientų daug yra tokių, kurie praradę visus dantis, nes anksčiau odontologinės paslaugos buvo nepakankamai kokybiškos.

Norintiems pažangesnių dantų tvarkymo metodų, o ne išimamų protezų, Vingio klinikos komanda siūlo sprendimą: neišimamus protezus ant keturių implantų.

„Vienos procedūros metu pašalinami šaknų likučiai ar ištraukiami likę beviltiški dantys viename žandikaulyje ir įsukami keturi implantai. Kompozitinis, titaninėmis atramomis sustiprintas protezas pritvirtinamas ant implantų praėjus 2–7 dienoms po implantacijos. Jau po savaitės visiškai atkuriama kramtymo funkcija. Prisukti dantų protezai atrodo kaip natūralūs dantys, kurių nereikia nei klijuoti, nei išėmus pamerkti nakčiai – žmogus apsaugotas nuo visų šių varginančių ritualų“, – pasakoja odontologas.

Dalį šios procedūros kainos galima padengti valstybės kompensuojama suma (nuo 670 Eur) iš Teritorinės ligonių kasos (TLK) – sutartį sudaro klinika. Jei klinika neturi tokios sutarties, senjoras negalės pasinaudoti šia kompensacija, turės mokėti visą kainą. Pasak A. Čapliko, Vingio klinika sutvarko visus reikalingus dokumentus, senjorui nereikia niekuo rūpintis, nereikia kreiptis į šeimos gydytoją.

Vingio klinikos pacientas, 70-metis choro dirigentas, anksčiau nešiojo išimamas dantų plokšteles, bet, pasak jo, tai tikrai nebuvo pats geriausias sprendimas – tirpo dantenos, buvo nepatogu, sudėtinga prižiūrėti, negalėjo gerai sukramtyti kieto maisto, o tai neigiamai atsiliepdavo ir virškinimui. Vyras pasirinko implantaciją ir dabar labai džiaugiasi susigrąžinta šypsena ir jaunyste: „Kai esi be dantų, eini nosį nukabinęs, žiūri į žemę. O kai tavo dantys kaip nauji, esi geros nuotaikos, atviras žmonėms, tai ir savo amžiaus nejunti.“

Vyriausiam pacientui, kuriam buvo implantuotas dantis – 92-eji metai. „Nors iki gyvenimo pabaigos normaliai jausiuosi, geriau sukramtysiu maistą“, – sakė jis.

Estetinis plombavimas ir dantų laminatės – balta „holivudinė“ šypsena

Ne tik darbe, bet ir asmeniniame gyvenime daugeliui svarbu graži šypsena. Yra du būdai, kaip sukurti baltai tviskančią „holivudinę“ šypseną: tai estetinis plombavimas arba dantų laminatės – plonos plokštelės, padengiančios dantis iš priekio. Dantų laminatės yra brangesnės, bet aukščiausios kokybės, dantys atrodo identiškai natūraliems, galima net pakeisti spalvą – iš gelsvų į akinamai baltus.

Estetinis plombavimas taip pat sulygina dantų spalvą, atstato šypsenos grožį. Šis metodas taikomas tokiu atveju, kai reikia dantį atstatyti, pašviesinti, užmaskuoti išryškėjusią plombą.

Vingio medicinos ir odontologijos klinikos“ nuotr./Vingio klinikos įkūrėjas gyd. odontologas Audrius Čaplikas kabinete su asistente
Vingio medicinos ir odontologijos klinikos“ nuotr./Vingio klinikos įkūrėjas gyd. odontologas Audrius Čaplikas kabinete su asistente

Pasak odontologų, estetinis–funkcinis plombavimas atliekamas ir norint atstatyti sąkandžio aukštį – priplombuoti nudilusius dantis. Tokie dantų nudilimai atsiranda dėl dantų griežimo (ypač naktimis) ir dėl amžiaus pokyčių.

Jei sužemėjęs sąkandis yra ir netaisyklingas, iš pradžių tenka tiesinti dantis ir tik tada taikyti estetinį plombavimą ar dantų laminates. Vizito metu gydytojas mato, kad pacientas turi problemų dėl dantų griežimo, todėl rekomenduojamos naktinės kapos, kurios apsaugo dantų paviršių, ilgiau išlaiko estetinio plombavimo rezultatą.

Dantų taisymas be gręžimo ir vaikai, nebijantys odontologo

Tiems pacientams, kurių dantys tik pradeda gesti, taikoma danties audinius tausojanti ICON metodika – ėduonies gydymas be gręžimo: tai paviršinio danties sluoksnio užpildymas tam tikromis medžiagomis. Šį inovatyvų metodą taiko burnos higienistė L.Sviglinskienė, ji labai aktyviai domisi odontologijos naujienomis ir dalijasi savo patirtimi bei veda mokymus odontologams ir burnos priežiūros specialistams.

Vaikai – ypatingi Vingio klinikos pacientai. Jų mamos sako negalinčios patikėti, kad vaikui klinikoje taip patiko, kad jis vėl nori ateiti pas odontologą. „Paslaptis paprasta – mes skiriame laiko „prisijaukinti“ vaiką. Jei jis jaučia didelę baimę, pirmi kartai skirti susipažinti, pabendrauti. Patys gydytojai turi vaikų, todėl moka su jais bendrauti, sukurti atmosferą be įtampos“, – sako A.Čaplikas.

Bendrai vertinant, mokinių dantų būklė yra prasta. Retai rasi vaiką, kurio nuolatiniai dantys būtų be problemų. Pasitaiko atvejų, kai jau paaugliams tenka protezuoti dantis, nes dantų gedimas tiek gilus, kad plombuoti per vėlu.

Odontologo manymu, turėtų keistis valstybės požiūris – burnos higiena vaikams turėtų būti privaloma, kompensuojama valstybės.

„Miltiniai patiekalai, greitas maistas kartu su gazuotais gėrimais labai pagreitina ėduonies atsiradimą ir emalio ardymą. Valstybė kompensuoja vaikų dantų protezavimą, bet, kaip sako specialistai, protezavimas yra pasekmė, reikia laiku užkirsti kelią šiai problemai – reguliariai atlikti profesionalią burnos higieną ir tinkamai prižiūrėti dantis“, – teigia A.Čaplikas.

Pagrindinis Vingio klinikos tikslas – ne kuo daugiau įsiūlyti ar parduoti žmogui paslaugų, o dirbti taip, kad pacientas gautų ilgaamžes paslaugas. „Kai pacientas rekomenduoja kliniką kitiems – tai didžiausias klinikos komandos darbo įvertinimas ir motyvacija dar labiau stengtis“, – teigia Vingio klinikos įkūrėjai Audrius ir Marija Čaplikai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius