-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naujiena Lietuvoje: individualų ir natūralų gydymą atranda vis daugiau žmonių

Lietuvoje populiarėja natūralaus ir individualaus gydymo metodas endobiogenika, kurio mūsų šeimos gydytojai jau penkerius metus intensyviai mokomi Lietuvos Sveikatos mokslų universitete.
Kraujo tyrimai
Kraujo tyrimai / 123RF.com nuotr.

Endobiogeniniu požiūriu kiekvieno žmogaus organizmas veikia kaip idealiai suprogramuotas individualus kompiuteris. Jo veikimo pagrindinė valdytoja – neuroendokrininė sistema lydi žmogų nuo prasidėjimo iki pat mirties. Nuo jos priklauso augimo ir senėjimo procesai, ji nulemia medžiagų apykaitą, tai, kokia yra mūsų kūno išvaizda ir savijauta, kokios ligos atsiranda gyvenimo eigoje.

Kitaip interpretuoja kraujo tyrimus

Atliekamus paciento kraujo laboratorinius tyrimus endobiogenikai vertina ne tik kaip konkrečius rodiklius, bet kaip organizmo neuroendokrininės sistemos funkcijos rodmenis. Apjungiant tradicinį kraujo ištyrimą, endokrinologijos, neurologijos, psichologijos ir fiziologijos medicinos mokslus, siekiama padėti pacientui natūraliais vaistiniais augalais, kurie skiriami konkrečiam individualiai nustatytam hormonų disbalansui atkurti.

Klinikos „InMedica“ endobiogenikė Evelina Nevardauskaitė-Rudzikienė endobiogeniką apibūdina kaip vieną iš sisteminės medicinos rūšių, apjungiančią savyje neurotransmiterius smegenyse, autonominę nervų sistemą, organus, audinius, ląsteles, sisteminę biochemiją ir medžiagų apykaitą, net genus ir epigenetiką.

Organizatorių nuotr./Gydytoja Evelina Nevardauskaitė-Rudzikienė
Organizatorių nuotr./Gydytoja Evelina Nevardauskaitė-Rudzikienė

Endobiogeniko konsultacijos metu derinama kruopšti apžiūra, išsami apklausa, gyvenimo anamnezė, ir kraujo tyrimų rezultatų matematinis modeliavimas. „Kraujo tyrimai turi būti paimti vienu kartu, tada viena parametrą galima palyginti su kitu“, – pabrėžė E. Nevardauskaitė-Rudzikienė.

Vaistinių augalų tinktūros švelniai reguliuoja organizmo disbalansą

Endobiogeninės konsultacijos gali kreiptis visi pacientai, o ypač – kurių savijauta bloga, nors tyrimai rodo rodiklių normas, taip pat turintys daug nusiskundimų ir pasigendantys sisteminio požiūrio į sveikatą, turintys problemų su imunitetu, dažnai sergantys ar tiesiog norintys pasirinkti tinkama dietą, sportą ir išlikti sveiki. Konsultuojami ir suaugusieji, ir vaikai.

Endobiogenikoje taikomas individualizuotas gydymas pacientui, pagal būtent jam nustatytus endokrininių hormonų veiklos ašių sutrikimus atrinktų vaistinių augalų tinktūromis, kurios veikia endokrininę sistemą ir švelniai, be šalutinio poveikio reguliuoja organizmo disbalansą.

Augalinių vaistinių tinktūrų preparatai skiriami tik su gydytojo receptu ir gaminami patentuotose vaistinėse pagal individualų užsakymą.

Ne alternatyvi medicina, o sisteminis integruotas metodas

Organizatorių nuotr./Gydytoja Evelina Nevardauskaitė-Rudzikienė
Organizatorių nuotr./Gydytoja Evelina Nevardauskaitė-Rudzikienė

„Fitopreparatai skiriasi nuo maisto papildų ar žolelių tuo, kad jų gamyba standartizuota, užtikrinamas veikliųjų medžiagų kiekis dozėje, su jais atliekami moksliniai tyrimai, kaip ir su alopatiniais vaistais. Tad skirtumas tarp liaudies gydymo žolelėmis ir endobiogenikos yra kaip tarp liaudies žolininko ir gydytojo, gydančio sertifikuotais, standartizuotais ir chemiškai patikrintais fitopreparatais, gaminamais vaistinėje“, – lygino E.Nevardauskaitė-Rudzikienė.

Pasak gydytojos, žmonės nuo seno pastebėjo augalų gydomąsias savybes, žinios buvo ir yra perduodamos iš lūpų į lūpas ar iš kartos į kartą. Farmacijos mokslas pradėjo tyrinėti augalus, jų veikliąsias medžiagas, standartizuoti augalinių preparatų paruošimą, augalų ekstraktai pavirto vaistais. Pvz., aspirinas susintetintas iš alksnio žievės, kokainas davė pradžia vietiniams anestetikams, ožiarūtis vaistu cukrinio diabeto korekcijai ir pan.

Kaip pabrėžė E.Nevardauskaitė-Rudzikienė, endobiogenika – ne alternatyvi ar netradicinė medicina, o sisteminis integruotas metodas. Tačiau jei algoritminė analitinė medicina gydo paciento ligą, endobiogenikos pirminis tikslas tikslas – išsiaiškinti, kaip konkretus pacientas patiria ligą. „Alergijos atveju galima slopinti alerginius simptomus, galima didinti toleranciją konkretiems alergenams. Endobiogenika padeda keisti vidinę paciento aplinką, kad jis tiesiog taptų mažiau alergiškas ir turėtų vidiniu biocheminių resursų tą alergiją sumažinti“, – pavyzdį pateikė gydytoja.

Kaip vyksta endobiogeninės konsultacijos

Endobiogeninės konsultacijos prasideda išsamiu pokalbiu ir klinikiniu endobiogeniniu ištyrimu. Instrumentiniai ir invaziniai tyrimo metodai nenaudojami. Paskui skiriami išsamūs kraujo laboratoriniai tyrimai. Jie vertinami endobiogeniniu metodu, nustatant organizmo neuroendokrininės sistemos funkcijos biologinius indeksus ir jų sutrikimus, kurie sukelia ligas ar negalavimus.

Skiriamas individualus gydymas natūraliais vaistinių augalų preparatais pagal individualų šeimos gydytojo receptą, gaminamą licencijuotose vaistinėse. Mitybos, gyvensenos rekomendacijos, mikreolementų, vitaminų, aromaterapija ir kt. Esant poreikiui, gydymo derinimas su sintetiniais medikamentais. Metodo efektyvumui būtina stipri paciento motyvacija ir pastangos pagerinti ar išsaugoti savo sveikatą, įsipareigojimas laikytis gydytojo rekomendacijų ir gydymo, bendradarbiavimas su gydytoju.

Kaip apibendrino E. Nevardauskaitė-Rudzikienė, endobiogenika yra viena iš sisteminės medicinos rūšių, apjungianti neurotransmiterius smegenyse, autonominę nervų sistemą, organus, audinius, ląsteles, sisteminę biochemiją ir medžiagų apykaitą, net genus ir epigenetiką. Jos pradininkai yra prancūzai gydytojai ir mokslininkai prof. Jeanas Claude'as Laprazas bei Christianas Duraffourdas. Pirmosios metodo knygos išleistos 1978m. Ch. Duraffourdas pratęsė ir išplėtė streso teoriją, taip pat sugalvojo būdą palyginti kraujo parametrus vieną su kitu ir taip gauti informaciją apie medžiagų apykaitą.

Endobiogenikos paslauga teikiama Vilniuje („InMedica“ Santariškių klinikoje) ir Kaune („InMedica“ Aleksoto klinikoje).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius