-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naujiena skaudančių sąnarių gydyme – leidžiami į sąnarį peptidai

Kol sąnariai sveiki, dažnai nesusimąstome, kaip patogiai gyvename. Sąnarių problemoms apribojus mobilumą, smarkiai nukenčia bendra savijauta, gyvenimo kasdienybė ir gyvenimo kokybė apskritai.
Sąnario skausmas
Sąnario skausmas / 123RF.com nuotr.

Sąnarių skausmas – problema, su kuria susiduria nemažai tiek vyresnio, tiek jaunesnio amžiaus žmonių. Sąnarių skausmas gali sutrikdyti įprastą gyvenimo ritmą bei sukelti papildomo streso kasdienėje veikloje. Klaidinga manyti, kad tai tik vyresnio amžiaus žmonių problema, kurių sąnariai yra natūraliai labiau susidėvėję. Gydytojai pastebi, kad sąnarių skausmais skundžiasi vis daugiau jauno amžiaus pacientų – vieni iš jų turi įgimtų sąnario problemų, kitiems sąnariai palaipsniui susidėvi dėl netinkamo gyvenimo būdo, o dar kiti su šia problema susiduria siekdami greitų rezultatų sporte.

Sąnarių skausmo bei funkcijos sutrikimo priežasčių gali būti labai daug. Dažniausios priežastys, kurios sukelia skausmą, – tai kremzlės degeneracija, pablogėjusi sąnarinio skysčio kokybė bei sumažėjęs kolageno atsinaujinimas. Dažniausia pasaulyje sąnarių liga – osteoartritas.

123RF.com nuotr./Sąnario skausmas
123RF.com nuotr./Sąnario skausmas

Sąnarių ligos gydomos kompleksiškai ir tam yra daug priemonių.

Tai gali būti geriamieji vaistai, medicinos priemonės, suleidžiamos tiesiai į skaudamą sąnarį ir kt.

Hialurono rūgšties ar PRP injekcijos yra vienas gydytojų siūlomų variantų, kai pacientas nebegali kontroliuoti osteoartrito skausmo, vartodamas nesteroidinius vaistus nuo uždegimo tokius, kaip ibuprofenas, diklofenakas ar kt., arba pacientas tiesiog negali toleruoti šių vaistų dėl jų sukeliamo pašalinio poveikio esant virškinimo sistemos ar inkstų ligoms.

Medicina eina į priekį ir pažangūs mokslo atradimai siūlo naujus sprendimus sąnario skausmams gydyti.

Biomimetinių peptidų pasaulinis lyderis kompanija „Caregen“ sukūrė naują priemonę, injekuojamą tiesiai į skaudamą sąnarį – PROSTROLANE Intraarticular filler (intrasąnarinis užpildas). Jo pagrindinės veikliosios medžiagos yra išgryninta hialurono rūgštis ir naujos kartos biomimetiniai peptidai.

Kas tie biomimetiniai peptidai? Tai trumputės baltymų, kurių molekulės sudarytos iš aminorūgščių, grandinės, kurios lygiai kaip ir natūraliai žmogaus organizme esančios amino rūgščių dalys, sąveikaujančios su augimo faktoriais ir tokiu būdu stabdančios nepageidaujamus reiškinius organizme. Kadangi biomimetiniai peptidai yra identiški esantiems organizme, jie neturi visiškai jokio šalutinio poveikio. PROSTROLANE intraarticular filler yra sinovinio skysčio, esančio sąnario viduje, pakaitalas. Tai medicininė priemonė, kuri efektyviai padeda pakeisti sinovinį skystį naujuoju užpildu ir dėl kompleksinio sudedamųjų dalių veikimo mažina skausmą bei lėtina ligos progresavimą.

Organizatorių nuotr./Sąnariai
Organizatorių nuotr./Sąnariai

PROSTROLANE intraarticular filler sudėtinės dalys yra hialurono rūgštis, kuri mažina skausmą, ir penki biomimetiniai peptidai: Oktapeptidas-11, Heptapeptidas-16, slopinantis uždegimą Dekapeptidas 23, Oligopeptidas 92 ir stabdantis kremzlės dilimą bei skatinantis jos atsistatymą Nonapeptidas-25.

Pasaulyje yra atlikta daug mokslinių tyrimų, kuriuose tiriamas hialurono rūgšties naudojimas kelio sąnario osteoartrito gydymui. 2006 m. gydytojų kolektyvas iš Kvinslando universiteto (Australija) atliko pasaulyje didžiausią ir išsamiausią tokio pobūdžio apžvalgą. Apžvelgę 76 tyrimus dėl hialurono rūgšties naudojimo osteortito gydyme mokslininkai nustatė, kad gydymas vien hialurono rūgšties injekcijomis nėra greita priemonė, nes užtrunka vidutiniškai penkias savaites, kol pacientas patiria visišką naudą. Kortikosteroidų veikimas yra greitesnis, nei hialurono rūgšties, tačiau per didelis jų vartojimas gali turėti šalutinį poveikį – kremzlė gali susiskaidyti ir būklė dar labiau pablogėti.

Kitas gydymo būdas – taikoma PRP procedūra (trombocitais prisotinta kraujo plazma, kuri taip pat irgi yra augimo faktorių dalis). Tačiau, atsižvelgiant į paciento būklę, ne visi augimo faktoriai, esantys PRP, gali būti naudingi gydant osteoartritą. Todėl ši procedūra ne visiems pacientams duoda pageidaujamą rezultatą.

Naujas atradimas – biomimetinių peptidų kombinacija su hialurono rūgštimi turi gerokai pranašesnį poveikį, nes vienu metu veikia keleriopai: dėl sudėtyje esančių specifinių peptidų yra mažinamas uždegimas, stabdomas kremzlės dilimas, skatinamas kremzlinio audinio atsistatymas, skatinamas natūralios hialurono rūgšties ir kolageno atsinaujinimas kremzlėje. Tuo pačiu metu sudėtyje esanti hialurono rūgštis pagerina kremzlės sutepimą, mechaniškai saugo kremzlę fizinio krūvio metu.

Gamintojo nuotr./Peptidų veikimas
Gamintojo nuotr./Peptidų veikimas

PROSTROLANE itraarticular filler (intrasąnarinis užpildas) yra tinkama medicinos priemonė pagerinti sąnario funkciją žmonėms, turintiems degeneracinius kremzlinio audinio pažeidimus, neatsižvelgiant į amžių ir į ligos sunkumą. Tai priemonė, kuri gali pastebimai pagerinti gyvenimo kokybę.

Dėl injekcijų į sąnarį su Prostrolane intraarticular filer būtina konsultuotis su gydytoju specialistu.

Injekcijas į sąnarį su šiuo užpildu jau atlieka gydytojai specialistai šiose gydymo įstaigose: ,,Gijos klinikos“, ,,Kardiolitos klinikos“, UAB ,,Ortomeda“, UAB ,,Žaliakalnio poliklinika“, šeimos klinika ,,ARS Medica“ Kaune, Medicinos diagnostikos ir gydymo centras, Vš.Į Centro poliklinika, neuroklinika ,,Empatija“ Vilniuje, V. Grigalausko šeimos medicinos centras, Dr. A. Albertjano klinika Klaipėdoje, UAB ,,Alsavita“ Šauliuose, UAB „Mano gydytojas“, Alytaus apskrities S. Kudirkos ligoninė, Prienų ligoninė, Konsultacinė poliklinika Radviliškyje.

Įsigyti PROSTROLANE intraarticular filler (intrasąnarinis užpildo) galima visose „Eurovaistinėse“.

Išsamią informaciją apie medicinos priemonę galite gauti paskambinę telefonu: +370 677 77979, Era Esthetic Professional Aesthetic and Medical Company.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius