-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Neapsigaukite: prisidengdami SAM vardu apsišaukėliai siūlo pirkti stebuklingai sąnarių ligas išgydančio tepalo

Dėl neva Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) sukurtame tinklapyje reklamuojamo Lietuvoje neregistruoto kremo „Hondrocream“ Valstybinė vaistų kontrolės tarnyba (VVKT) pirmadienį praneša kreipusis į atsakingas institucijas ir teisėsaugą.
Skaudantys sąnariai
Skaudantys sąnariai / Fotolia nuotr.

VVKT per paskutines kelias dienas tikina sulaukusi 5 skundų dėl aptikto tinklalapio, kuriame rašoma apie Nacionalinę kovos su atraminio judamojo aparato (sąnarių) ligomis programą „Sveika Lietuva“. Tinklapyje reklamuojamas vienas konkretus produktas – kremas „Hondrocream“.

Svetainė esą veikia SAM vardu, naudojamas ministerijos logotipas. Joje cituojamas neva autoritetingas asmuo, „medicinos mokslų daktaras, profesorius Arūnas Bubnavičius“.

Toks gydytojas – neegzistuoja.

„Toks gydytojas – neegzistuoja. Tinklalapyje pasirinkus bet kokią antraštę, patenkama į minėto produkto reklaminį puslapį“, – tvirtina VVKT.

Šiuo metu svetainė nebeveikia.

Siekdama išvengti melagingos informacijos sklaidos, VVKT teigia kreipusis į atsakingas institucijas, taip pat į teisėsaugą.

„Valstybinė vartotojų teisių apsaugos tarnyba nustatė, kad produktas „Hondrocream“ – Lietuvoje neregistruotas kosmetikos gaminys. O informaciją apie jį skleidžiantis asmuo – ne Lietuvoje registruota bendrovė“, – rašoma pranešime žiniasklaidai.

„Vartodamas abejotinos vertės produktą, žmogus rizikuoja savo sveikata. Gyventojai turėtų rinktis tik patikrintus, Lietuvoje registruotus vaistinius preparatus ir gydymosi būdus. Svarbu žinoti ir tai, kad prekyba vaistais ar kosmetikos gaminiais, taip pat jų reklama nėra SAM veiklos sritis, tad tai turėtų būti vienas pirmųjų indikatorių žmonėms atskiriant – tiesa ar melas skelbiamoje informacijoje“, – primena VVKT.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius