Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Negalią turinti Ajana: „Susiradus sveiką vaikiną, žmonės siūlė nusileisti ant žemės, rasti savo lygio vyrą“

Cerebrinio paralyžiaus diagnozę turinti Ajana Lolat pirmoji Lietuvoje gaus dresuotą šunį, kuris jai palengvins gyvenimą su negalia. Naujoji pagalbininkė padės pereiti gatvę, atnešti reikiamus daiktus ir netgi pakeis ramentus, tačiau jos neketina likti tėvynėje. Ajana laidoje „Tikri gyvenimai – tikros istorijos“ atvirai pasakoja apie lietuvių netoleranciją, pagarbos trūkumą ir nuolatinius žvilgsnius.

Ajanos fizinės galimybės jai leidžia judėti, tačiau mergina pripažįsta, kad daugiau sunkumų kyla jos galvoje, kurioje sukasi daug baimių.

„Aš galiu nueiti nuo vieno kambario galo iki kito ir nepagalvoti, kad tai padariau, tačiau tada prisimenu ir nugriūvu. Mano naujoji pagalbininkė Mulan tai išsprendžia – kai ji yra šalia, aš nebegalvoju. Man rūpi ciucikas, kad ji ramiai eitų, nepapultų po automobiliu“, – sako A.Lolat, pridurdama, jog šuo jai ne tik padės fiziškai, bet ir bus emocinė parama.

Nuo 15 metų viena gyvenanti Ajana yra dėkinga už patirtį, kurią gavo turėdama cerebrinį paralyžių, ir savo likimo keisti nenorėtų. Be to, ji stengiasi nesėdėti namie ir laisvą laiką leidžia kuo aktyviau.

„Aš esu nutrūktgalvė. Jeigu nereikėtų ramentų, turbūt be jokių įrankių kopčiau į Everestą. Mano toks charakteris, – neslepia A.Lolat. – Ramentai šiek tiek pristabdė, reikėjo iš naujo pagalvoti, kas aš esu, ką noriu daryti, kur yra mano vertė. Tačiau jei viršuje kažkas gyvena ir viską dėlioja, jis mane labai myli, nes aš iki šiol turėjau fantastišką etapą. Gal į mane žiūrėdami žmonės jaučia gailestį, bet man tai buvo pati geriausia mokykla.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius