Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Neįtikėtina patirtis: amerikietis pabudo be atminties ir kalba tik švediškai

Praėjus keturiems mėnesiams nuo to laiko, kai amerikietis Kalifornijoje buvo rastas be sąmonės, gydytojai bando įminti šio vyro paslaptis. Šis nebepamena savo praeities ir kalba tik švediškai, skelbia „Fox News“.
Medicina
Medicina / Reuters/Scanpix nuotr.

61-erių Michaelas Boatwrightas susirgo amnezija ir ėmė prisistatinėti Johanu Eku. Vyras dar vasarį viename Kalifornijos viešbutyje buvo aptiktas be sąmonės. Jis buvo nuvežtas į Palm Springso medicinos centrą, kur pabudo be atminties.

Anot medikų, M. Boatwrightas veikiausiai dalyvavo mieste vykusiame teniso turnyre. Jo krepšyje rastos teniso raketės ir kiti sporto reikmenys. Jis turėjo keletą dokumentų – pasą, Kalifornijoje išduodamą identifikacinę kortelę, veterano medicininę ir socialinės apsaugos korteles. Jose  nurodyta  Michaelo Thomo Boatwrighto tapatybė.

Policija užfiksavo informaciją, jei kas nors imtų ieškoti vyro.

Kovą gydytojai vyrui diagnozavo amneziją, ją galėjo sukelti fizinė ar emocinė trauma. Ji gali trukti keletą mėnesių. Retam psichikos sutrikimui būdingas atminties praradimas, staigus ir neplanuotas  noras keliauti, naujos tapatybės savinimasis.

Nors buvo įdėta daug pastangų,  M.Boatwrighto artimųjų rasti nepavyko. Vis dar abejojama, iš kur vyras kilęs. Jo tapatybės kortelėje nurodyta Florida. Nuotraukose jį galima išvysti vaikystėje lankantis Švedijoje.

M.Boatwrightas nežino, kaip išsikeisti pinigus, naudotis visuomeniniu transportu ar ieškoti laikino būsto, pavyzdžiui, viešbučio. Jis nepamena savo sūnaus ir dviejų buvusių žmonų.

Neturi pinigų

Jis neturi pajamų ir draudimo, o tai apsunkina jo gydymą. Jis turi vos 180 dolerių. Nustatyta, kad amerikietis turi keletą banko sąskaitų Kinijoje, tačiau prieiti gali tik prie vienos, joje tėra septyni doleriai.

Gydytojai nežino, kiek ilgai ligonis galės išbūti centre, M.Boatwrightas serga amnezija, tačiau iš esmės yra geros sveikatos. Medikai ieško alternatyvų, kur būtų galima apgyvendinti vyrą. Šiuo metu jis tarsi neturi nė praeities, nė ateities.

„Kartais man tikrai liūdna ir būnu įsiutęs dėl šios situacijos, jog nieko nežinau, nieko neatpažįstu“, – laikraščiui teigė M.Boatwrightas.

Staigus sutrikimas

Pernai viena Šiaurės Dakotos studentė, kuri buvo dingusi savaitę ir atsirado Arizonoje, pasakojo, jog jai dingo atmintis, ji nebežinojo, kas esanti.

22-ejų studentė Amber Glatt dingo per JAV nepriklausomybės dienos šventę liepos 4-ąją. Su savo mama ji susisiekė po penkių dienų iš Didžiojo kanjono. Mama pasakojo, jog dukrai dėl galvos traumos vis pasikartoja amnezija. A. Glatt pasakojo, kad atmintis dingo, kai ji bare sutiko vyrą, kuris ją kartu pasiėmė į kelionę Didžiojo kanjono link. Vėliau vyras internete pamatė, kad jos ieško artimieji ir ją įspėjo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius