Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Neįtikėtinas atvejis: medikai moters akyje rado keturias bites, mitusias jos ašaromis

Tai tikriausiai vienas keisčiausių medicininių atvejų per pastaruosius kelerius metus – taivanietės, besiskundžiančios akies infekcija, akyje medikai rado keturias gyvas bites, kurios mito jos ašaromis.
Akis
Akis / Vida Press nuotr.

Duosime jums minutėlę apgalvojimui prieš pasakydami, kad tai – prakaito bitės (Halictidae šeimos), „apsistojusios“ 29-erių moters kairiajame akies voke. Kaip rašoma svetainėje sciencealert.com, šiuos mažus vabzdžius traukia žmogaus prakaitas.

Jiei apsigyveno savo „naujuosiuose namuose“ greičiausiai tada, kai moteris, žinoma tik pavarde He, tvarkė šeimos nario kapą ir rovė piktžoles. Ji pajuto, kad kažkas pateko į akį, tačiau išplauti su vandeniu svetimkūnio nepavyko.

VIDEO: Moters akyje apsigyveno bitės – radinys sukrėtė ir gydytojus

Tos dienos vakarą akis sutino ir moteris juto gėlimą, todėl nuvyko į Fooyin universitetinę ligoninę.

Oftalmologijos skyriaus vedėjas Dr.Hung Chi-tingas padarė keistą atradimą: tai buvo keturios bitės po akies voku, kiekviena maždaug keturių milimetrų dydžio, mintančios ašarų drėgme ir jose esančia druska.

„Pamačiau kažką, kas priminė vabzdžio kojas, todėl pasiėmiau įrankius, ir stebėdamas viską per mikroskopą, lėtai jas ištraukiau. Po vieną, nenorėdamas suardyti mažų jų kūnelių“, – spaudos konferencijoje sakė gydytojas, praneša „The Guardian“.

Gydytojai diagnozavo bakterinę odos infekciją, žinomą kaip celiulitas, ir rimtą ragenos eroziją, kurią sukėlė bičių buvimas po akies voku.

Gera naujiena ta, kad abi He akys atsigauna, tačiau jei moteris būtų jas patrynusi, situacija būtų buvusi daug liūdnesnė. Toks veiksmas galėjo išprovokuoti bites gelti, o tai būtų sukėlę pavojų jos regėjimui.

Pasirodo, nuo akių trynimo ją apsaugojo kontaktiniai lęšiai, kuriuos ji tuo metu nešiojo.

Čia galite pamatyti vaizdo įrašą, kuriame nušviečiamas įvykis ir demonstruojamos kelios pacientės akies nuotraukos.

„Ačiū dievui ji laiku kreipėsi į ligoninę, kitu atveju mums galbūt net būtų tekę pašalinti akies obuolį, kad išsaugotumėme jos gyvybę“, – žiniasklaidos atstovams sakė Dr.Hung Chi-tingas.

Gydytojas sako, kad bitės galėjo užstrigti dėl vėjo gūsio, ir po to negalėjo išsivaduoti. Paprastai ši bičių rūšis nepuola žmonių, tačiau jas traukia ašarose esanti baltymų koncentracija, praneša BBC.

Kalbant apie bites, jos buvo paliktos gyvos ir bus naudojamos tolimesniems tyrimams. Jei ateityje norite išvengti tokios lemties – šios bitės paprastai veisiasi kapinėse ir prie nukritusių medžių.

He jaučia palengvėjimą, kad viskas baigėsi. „Labai skaudėjo, – sakė mergina. – Iš tos akies be sustojimo bėgo ašaros. Buvau mirtinai išsigandusi.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius