Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Nepasiturintiems pensininkams ir neįgaliesiems – kompensuojamos sauskelnės be priemokos

Lietuvoje šlapimo nelaikymas vargina apie 300 tūkst. gyventojų. Vieni su tuo susiduria tiesiogiai, kiti – slaugydami artimuosius. Tai moralinė našta – kaip kokybiškai prižiūrėti artimąjį, kad jis jaustųsi patogiai ir nenukentėtų jo orumas, o kai kuriais atvejais ir finansinė našta, nes reikia įsigyti tinkamų medicinos pagalbos priemonių.
Nepasiturintiems pensininkams ir neįgaliesiems – kompensuojamos sauskelnės be priemokos
Nepasiturintiems pensininkams ir neįgaliesiems – kompensuojamos sauskelnės be priemokos / Partnerio nuotr.

Liepos 1 d. įsigalioję Sveikatos apsaugos ministerijos priimti pokyčiai leidžia sumažinti finansinę naštą. Mažas pajamas gaunantys, sunkiai besiverčiantys senjorai ir turintieji negalią kompensuojamas sauskelnes gauna nemokėdami priemokų. Tai reiškia, kad jei anksčiau už sauskelnes ir tekdavo primokėti kelis eurus, nuo liepos 1-osios, įsigydami kompensuojamas sauskelnes, šie žmonės nebeturi primokėti nė kiek.

Numatyta, kad priemokų už sauskelnes nelieka visiems 75 metų ir vyresniems žmonėms, taip pat senatvės pensininkams ir turintiesiems negalią (55 proc. ir mažesnis darbingumo lygis, arba specialiųjų poreikių lygis), kurių mėnesio pajamos (pensijos, socialinės išmokos, pašalpos) mažesnės nei 95 proc. praėjusių metų minimalių vartojimo poreikių dydis, tai yra 238,45 Eur.

Priemokų už kompensuojamas sauskelnes nebeturi mokėti mažas pajamas gaunantys pensininkai ir negalią turintys žmonės, taip pat visi vyresni nei 75 metų senjorai.

Renkantis sauskelnes, itin svarbu rasti poreikius atitinkantį gaminį

Slaugant lovoje gulinčius artimuosius, labai svarbi kokybiška priežiūra, taigi – ir higienos priemonių, sauskelnių pasirinkimas. Dar aktualesnis šis pasirinkimas yra sergantiems aktyviems pacientams, kurie ne tik pamiršta laiku nueiti į tualetą, bet neretai ir nusiplėšia sauskelnes.

Slaugantieji turėtų žinoti, kad kompensuojamos ne tik įprastos sauskelnės, bet ir sauskelnės-kelnaitės, pvz., „TENA Pants“. Dėl paprasto naudojimo, tarsi mūvint įprastas apatines kelnaites, nesikeičia nusistovėję dėvėjimo įpročiai, todėl tai yra puikus pasirinkimas sergantiesiems demencija. Kadangi sauskelnės-kelnaitės mūvimos kaip apatinės kelnaitės, jos tinka ir neramiems pacientams, kurie nepripažįsta įprastų sauskelnių. Jas renkasi ir gulinčius ligonius prižiūrintys artimieji, nes palengvėja slauga – sauskelnes-kelnaites paprasta užmauti ir numauti, o drėgmės indikatorius parodo, kada reikia keisti.

Šlapimo nelaikymas – ne priežastis atsisakyti visaverčio gyvenimo

Šlapimo nelaikymas vargina ne tik slaugomus pacientus, bet ir darbingus, aktyvius senjorus. Neretai dėl šlapimo nelaikymo žmonės puola į depresiją, užsisklendžia, atsiriboja nuo viešumos. Svarbu nepamiršti – gyvename mokslo ir medicinos pažangos laikais, kai sergantieji gali jaustis patogiai, džiaugtis gyvenimu, užuot užsidarę tarp keturių sienų. Būtent „TENA Pants“ kelnaitės dėvimos kaip įprasti apatiniai drabužiai. Mūvint šias kelnaičių tipo sauskelnes galima gyventi aktyvų socialinį gyvenimą nesibaiminant, kad aplinkiniai pastebės problemą. Gerai skystį sugeriančias kelnaites galima mūvėti ir dieną, ir naktį. Jos leis jaustis saugiai ir patikimai, nes šiuolaikinės technologijos apsaugo ne tik nuo šlapimo pratekėjimo, bet ir nuo nemalonaus kvapo. Be to, jos nepastebimos po drabužiais.

Partnerio nuotr./Gerai skystį sugeriančias kelnaites „TENA Pants“ galima mūvėti ir dieną ir naktį
Partnerio nuotr./Gerai skystį sugeriančias kelnaites „TENA Pants“ galima mūvėti ir dieną ir naktį

Sveikos odos išsaugojimas

Tyrimai rodo, kad bene labiausiai šlapimo nelaikančiųjų odai kenkia papildoma drėgmė. Dėl specialios „FeelDry Advanced™“ technologijos „TENA Pants“ sauskelnės-kelnaitės akimirksniu sugeria skystį nuo paviršiaus į vidų, kad oda išliktų sausa. Tai mažina odos sąlytį su drėgme ir palaiko natūralų odos mikroklimatą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius