Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Netekę vėžiu sirgusios Gabriellos, tėvai suaukotas lėšas skyrė kitų pacientų gydymui

Kovo pradžioje Lietuvoje ir užsienyje gyvenantys lietuviai jungėsi prie paramos akcijos „#PadėkimeGabriellai“ ir stengėsi surinkti 80-ies tūkstančių eurų sumą reta vėžio forma sergančiai Gabriellai Brazaitei. Penktadienį šeimos giminaitis Mantas Kazlauskas pranešė, kad, surinkus šiek tiek daugiau nei 65 tūkstančių eurų, mergaitės išgelbėti nebuvo įmanoma.
Gabriella su šeima
Gabriella su šeima / Asmeninio archyvo nuotr.

M.Kazlauskas anksčiau džiaugėsi, kad prie akcijos noriai jungiasi daugelis tautiečių, tarp kurių ir žinomi šalies asmenys.

Deja, surinkus didžiąją dalį sumos ir konsultuojantis su specialistais Amerikoje, vieną rytą parskriejo žinia, jog Gabriellos gyvybė užgeso.

„Kiekvienas paaukotas euras, kiekvienas palinkėjimas stiprybės šeimos nariams tuomet buvo papildomas vilties spindulys, jog pavyks išgelbėti Gabriellą. Tūkstančiai geros valios žmonių susivienijo vardan vieno tikslo – išgelbėti mažąją mergaitę. Deja, surinkus didžiąją dalį sumos ir konsultuojantis su specialistais Amerikoje, vieną rytą parskriejo žinia, jog Gabriellos gyvybė užgeso“, – pasakojo M.Kazlauskas.

Anot jo, prieš prasidedant akcijai Gabriellos tėvai Gintarė ir Egidijus Brazaičiai iš karto pažadėjo, jog nepavykus išgelbėti jų mergaitės, visi Gabriellos gydymui nepanaudoti pinigai bus pervesti panašaus likimo ligoniams.

„Nors stengiamės atrodyti stiprūs, bet šįkart būsime atviri – mums kasdien vis sunkiau be jos. Nuo tos minutės kai ji išėjo viskas pasikeitė. Mums visas pasaulis tarsi sustojo ir niekas niekada nebebus taip, kaip buvo anksčiau. Dienos dar ilgai bus kitokios – pilnos skausmo, ašarų, ilgesio ir tuštumos“, – socialiniame tinkle žinutę išplatino Gabriellos mama G.Brazaitė.

Asmeninio archyvo nuotr./Gabriella
Asmeninio archyvo nuotr./Gabriella

„Bet nepaisant visko mes žinome, kad yra dar daug vaikų ir jų šeimų kovojančių prieš šią ligą. Ir žinome, kaip svarbu nelikti vieniems tokioje situacijoje. Todėl norime, kad kovojantys gautų paramą, kurią mes patys gavome iš visų jūsų kai Gabriella sirgo. Ir visus surinktus pinigus nusprendėme paskirti vėžiu sergančių vaikų gydymui“, – pridūrė ji.

Kaip teigia M.Kazlauskas, suaukoti ir Gabriellos gydymui nepanaudoti pinigai suteikė galimybę keturmečiui berniukui iš Lietuvos, sergančiam hepatoblastoma (kepenų vėžys), išvykti operuotis į Lenkiją. Dalis pinigų taip pat paaukota dviejų mergaičių gydymui Švedijoje ir Meksikoje, o likusi suma, šiek tiek daugiau kaip 57 tūkstančiai eurų, pervesta labdaros ir paramos fondui „Rugutė“.

„Su fondo vadove Edita Abrukauskiene suderinome, kad paskutinės vilties pinigėliai bus naudojami tik sergančių vaikų gydymui, o ne projektams vykdyti. Tikimės, kad kažkuriai ar net keletai šeimų jie suteiks viltį pasveikti, kai Lietuvos medicina neturės galimybių padėti. Dar kartą ačiū visiems, kad stengėtės dėl mūsų Gabriellos. Už visokeriopą paramą – finansinę ir ne tik. Už suteiktą viltį. Gaila, kad pritrūkom laiko, bet visada liksime jums dėkingi“ – rašė G.Brazaitė.

TAIP PAT SKAITYKITE: Socialiniame tinkle plinta žinutė, kviečianti padėti vėžiu sergančiai mergaitei

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius