Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 04 16

Neurologas atsako: kaip atskirti galvos skausmą nuo migreninio?

Galvos skausmas – vienas dažniausių nusiskundimų, dėl kurių kreipiamasi į gydytoją neurologą. Šiuolaikinėje visuomenėje bent kartą per metus galvos skausmą jaučia apie 80 proc. vyrų ir moterų. Tačiau kaip atskirti paprastą galvos skausmą nuo migreninio? Ar galima migrenos priepuolius supainioti su insulto požymiais? Kada kreiptis pagalbos ir kokios gydymo naujovės jau yra taikomos? Apie tai VUL Santaros klinikų nuotolinėje konferencijoje pasakoja gydytojas neurologas prof. Dalius Jatužis.
Dalius Jatužis – apie galvos skausmą ir migreną
Dalius Jatužis – apie galvos skausmą ir migreną / Asmeninio archyvo ir 123RF.com nuotr.

Dažnas mūsų visuomenėje, ypač vyresnio amžiaus asmenys, vis dar linkę manyti, jog galvos skausmas – tarsi „ponų liga“, neva per gerai gyveni, jog dar turi laiko skųstis galvos skausmu. Tačiau, kaip teigia neurologas prof. D.Jatužis, tai tik mitas, mat iš tikrųjų galvos skausmas – rimtas susirgimas, turintis savitą mechanizmą, diagnostikos kriterijus ir specifinį gydymą.

Kaip atskirti galvos skausmą nuo migreninio?

Pasak gydytojo neurologo, tam yra labai svarbūs diagnostikos kriterijai, tokie kaip galvos skausmo pobūdis, kaip pats žmogus apibūdina skausmą, jo lokalizacija, skausmo charakteris, trukmė, gretutiniai galvos skausmą lydintys veiksniai, kurie ir sudaro tiek migrenos, tiek kitų galvos skausmų diagnostikos esmę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius