-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nosimi taip pat reikia rūpintis

Sloga arba rinitas (nosies ertmės gleivinės uždegimas) dažniausiai yra vienas iš peršalimo simptomų. Ji dažniau kamuoja šaltuoju metu, tačiau vasara – ne išimtis, mat nemažai problemų sukelia ir kondicionieriai bei staigus temperatūrų pasikeitimas. Slogą galima gydyti natūraliomis priemonėmis, o dar geriau – stengtis jos iš viso išvengti.
Sloguojanti mergaitė
Sloguojanti mergaitė / 123RF.com nuotr.

Rinito simptomai

Slogai būdingi šie nemalonūs požymiai:

  • Nosies užburkimas/ užgulimas/ gleivinės patinimas bei paraudimas;
  • Odos aplink nosį sudirgimas;
  • Išskyros iš nosies, kurios iš pradžių gali būti bespalvės, vandeningos ir tekančios; vėliau jos gali įgauti spalvą ir tapti tirštesnės, tąsesnės, sunkiau pašalinamos (pagal išskyrų pobūdį nustatoma slogos stadija ir galimi jos sukėlėjai);
  • Akių niežėjimas, nosies niežėjimas/ kutenimas;
  • Čiaudulys ir dėl už nosies darinių tekančios slogos kartais atsirandantis gerklinės kilmės kosulys, ypač vaikams.

Negydomos slogos pavojai

Slogą dažniausiai sukelia virusai. Jie, patekę į jautrią nosies gleivinę ir pažeidę natūralius jos barjerus, sukelia nemalonias uždegimines reakcijas, todėl gleivinė paburksta, prasideda padidėjusi sekreto gamyba, akivaizdžiai pasunkėja kvėpavimas, todėl dažnai pradedama kvėpuoti per burną. Šis sekretas labai svarbus, jis tarsi sveikimo ženklas, padedantis iš nosies pašalinti svetimkūnius, tarp jų ir virusus. Vis dėlto ignoruoti slogos nereikėtų – negydoma ji linkusi komplikuotis ausų ar prienosinių ančių uždegimu (sinusitu), kartais gali prisidėti prie kitų viršutinių kvėpavimo takų komplikacijų išsivystymo ar jau esančios ligos eigos pasunkėjimo.

Vaikus sloga kamuoja dažniau

Sloga galima sirgti ir keletą kartų per metus. Vaikams normalu ja sirgti iki 10 kartų per metus, tad nesunku paskaičiuoti, kad įmanoma sirgti kone kas mėnesį. Kai kuriems tėvams atrodo, kad jų vaikas serga ištisine sloga ir jie tiesiog niekada nesibaigia... Labai svarbu užtikrinti, kad sloga nesikomplikuotų, nes vaikams komplikacijos – dar labiau tikėtinos dėl jų anatominių ypatumų ir nesugebėjimo sėkmingai pašalinti viso sekreto (dalis nuryjama, dalis nukeliauja į žemesnes viršutinių kvėpavimo takų dalis). Nors persirgus sloga paprastai įgaunamas imunitetas konkrečiam virusui, tačiau tų virusų rūšių tiek daug, kad įgauti atsparumą visoms joms – praktiškai neįmanoma. Todėl slogos epizodai linkę vis pasikartoti.

Natūrali priemonė – hipertoninės koncentracijos jūros vanduo

Sergant sloga labai naudingas jūros vanduo – jis padeda palengvinti kvėpavimą, pašalinti nosies sekreto perteklių. Quixx extra yra hipertoninis nosies purškalas (druskos koncentracija atitinka maždaug 26 g NaCl viename litre). Jo sudėtyje yra natūralaus Atlanto vandenyno vandens, kuriame gausu vertingų ištirpusių medžiagų. Tai natūrali priemonė, mažinanti nosies ertmių ir prienosinių ančių užsikimšimą, drėkinanti jautrią nosies gleivinę, padedanti palengvinti kvėpavimą. Quixx extra pagamintas priimant natūralią gamtos dovaną – jūros vandenį, kuris tinkamas visai šeimai (hipertoninis jūros vanduo rekomenduojamas nuo pusės metų amžiaus, o izotoninis jūros vanduo, tiekiamas lašiukais (Quixx baby), tinkamas jau nuo pat gimimo).

Nosies higiena tokia pati svarbi, kaip ir burnos higiena

Kasdieninė nosies higiena – svarbi slogos profilaktikos priemonė. Ne paslaptis, kad nosies gleivinė padengta specialiais plaukeliais, sulaikančiais įvairius svetimkūnius (taip oras išvalomas), o gausiai gleivinę išraizgiusios kraujagyslės padeda jį sušildyti, tad į plaučius patenka tik išvalytas ir sušildytas oras.

Kai oras labai užterštas, nosies gleivinei gali kilti sunkumų, susidorojant su visomis ore esančiomis dulkėmis, patogenais ir kitais alergenais. Tokiu atveju labai naudingas kasdieninis nosies plovimas izotoniniu jūros vandeniu. Gydytojai teigia, kad reguliari nosies higiena gali padėti apsisaugoti nuo peršalimo, gripo, kitų virusinių infekcinių ligų, alergijų paūmėjimų ir panašiai. Quixx soft yra natūralus izotoninis nosies purškalas su alavijų ekstraktu ir Atlanto vandenyno vandeniu, kuriame gausu vertingų mineralų ir mikroelementų. Druskų koncentracija yra tokia pat, kaip ir natūrali druskų koncentracija organizme, todėl purškalas švelniai veikia nosies gleivinę bei padeda ją išvalyti, drėkinti, atgauti normalias jos fiziologines funkcijas. Quixx soft yra medicinos priemonė, padedanti tinkamai filtruoti ir drėkinti orą, taip geriau apsisaugant nuo ore tvyrančių pavojingų ligų sukėlėjų. Šią priemonę rekomenduojama turėti kiekvienų namų vaistinėlėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius