-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nuo anoreksijos vos nemirusi britė, kuriai mama rinko karstą, apgynė medicininės chemijos magistrą

Anoreksija sirgusi britė buvo per plauką nuo mirties. Jos mama šiandien prisimena net užėjusi į laidojimo namus rinkti karsto, nes netikėjusi, jog dukra įveiks ligą ir įgis medicininės chemijos magistro laipsnį, skelbia „Daily Mail“.
Anoreksija
Anoreksija / Kadras iš Youtube.com

Šiuo metu Rowena Buxton Henderson yra 26-erių metų. Liga pasireiškė jai būnant 13 metų, kai moksleivę pasvėrusi mokyklos slaugytoja pasakė, kad jai reikia numesti svorio, nes ši yra „liguistai nutukusi“. Tuo metu paauglė svėrė 105 kilogramus. Tai iš tiesų buvo gerokai per daug. Žeminanti akimirka taip įžeidė merginą, jog ši pradėjo bijoti valgyti.

R.B.Henderson beveik nebevalgė ir buvo apsėsta manijos laikytis dietos. Galiausiai moksleivė atsidūrė ligoninėje, ten ji praleido apie septynerius metus. Kartą merginą teko reanimuoti, ji buvo nustojusi kvėpuoti. Britė taip stipriai susirgo, jog būdama 18–19 metų ir 1,82 metro ūgio svėrė vos 35 kg. Jos mama ėmė ruoštis dukters laidotuvėms.

„Reikia norėti pasikeisti. Aš septynerius metus buvau tai ligoninėse, tai namuose. Pagalbos sulaukiau daugybę kartų, tačiau sveikti pradėjau, kai pradėjau to norėti, – sakė ji. – Prieš tai aš norėdavau priaugti svorio, kad galėčiau išeiti iš ligoninės ir vėl jį numesti.“

Aš norėdavau priaugti svorio, kad galėčiau išeiti iš ligoninės ir vėl jį numesti, - pasakojo Rowena.

Būdama 16 metų Rowena atsidūrė specializuotoje klinikoje Northemptone, kurioje gydomi valgymo sutrikimų turintys žmonėms. Gydytojams paauglę septynis mėnesius teko maitinti per zondą, tačiau nepaisant visų pastangų, jos svoris ir toliau krito.

Apie savo pergalę prieš ligą Rowena nusprendė papasakoti Mančesterio universitete baigusi medicininės chemijos magistro studijas.

„Aš praradau brangiausius savo gyvenimo metus. Gydytojams netgi teko mane reanimuoti. Slaugytoja pasakė, kad turi suvalgyti šiek tiek cukraus ir man davė keletą gliukozės tablečių, – prisiminimais dalijosi sunkia liga sirgusi britė, – Apie ką aš pirmiausiai pagalvojau – apie kalorijų kiekį, kurį turiu suvalgyti.“ Šiuo metu Rowena sveria 60 kg.

Ji teigė, jog jai gaila prarastų metu, tačiau kartu ji teigė, jog nebūtų tapusi tokia asmenybe, kokia yra šiandien, jei nebūtų įgijusi šios patirties.

Į ligoninę mergaitė pirmą kartą pateko nualpusi savo namuose, tuomet jai buvo 15-ka metų. Prieš tai kol ji buvo perkelta į specializuotą kliniką Northemptone, ji buvo gydoma vaikų ligoninės psichiatrijos skyriuje.

Prieš penkerius metus, kai mergaitės sveikata pagerėjo, ji įstojo į Mančesterio universitetą. Po metus trukusio parengiamojo kurso ji pradėjo studijuoti. Šiuo metu Rowena tikisi, jog galės sukurti vaistus, kurie padės nuo anoreksijos kenčiančioms mergaitėms.

Jos mama, buvusi policijos pareigūnė, neslėpė porą kartų užsukusi į laidotuvių namus, nes kai dukrai buvo 16-17 metų nebesitikėjo, jog ši pasveiks. „Niekada nemaniau, kad ji įgis magistro laipsnį. Ji neįtikėtinai protinga, drąsi ir ryžtinga, be galo didžiuojuosi ja“, – sakė mama.

Merginos nuotraukų galite išvysti čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius