-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
01 17

Nutukimo chirurgija: kokiais atvejais ji neišvengiama?

Lietuvoje ir visame pasaulyje sparčiai didėja sergančiųjų nutukimu skaičius. Pasak Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO), per pastaruosius keturis dešimtmečius nutukimas pasaulyje išaugo beveik tris kartus. Kai mitybos sureguliavimas, dietos ir fizinis aktyvumas nepadeda numesti svorio, tuomet rekomenduojama nutukimo chirurgija.
Kartais vienintelis būdas padėti gydyti nutukimą – chirurgija
Kartais vienintelis būdas padėti gydyti nutukimą – chirurgija / Asmeninė / 123RF.com nuotr./ 15min koliažas

Kaip teigė „Endoklinika“ bariatrinės chirurgijos gydytojas, pilvo chirurgas dr. Olegas Deduchovas, nutukimo chirurgija, dažnai dar vadinama bariatrine arba metaboline chirurgija, apima virškinimo sistemos invazinius pokyčius, dėl kurių ne tik sumažėja svoris, tačiau ir pagerėja gretutinių ligų kontrolė bei gydymas.

Asmeninė nuotr./Gydytojas chirurgas dr. Olegas Deduchovas
Asmeninė nuotr./Gydytojas chirurgas dr. Olegas Deduchovas

„Bariatrinės operacijos rekomenduojamos, kai dieta ir fizinis aktyvumas nepadeda sumažinti svorio arba kai dėl antsvorio esti rimtų sveikatos problemų. Vienos operacijos, pavyzdžiui, Laparoscopic sleeve gastrectomy (liet. rezekcija /„rankovė“), sumažina skrandžio tūrį, todėl apriboja suvalgomo maisto kiekį ir sumažina alkio jausmą. Kitos operacijos, pvz., Laparoscopic gastric by-pass (liet. „apylanka“), veikia kombinuotai, t.y. riboja maisto kiekį, mažina alkį ir organizmo gebėjimą įsisavinti riebalus ir kalorijas“, – paaiškino gydytojas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius