Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Organizmo rūgštėjimas atveria kelią ligoms

Kupiškio rajone gyvenantis A.Vaitoška – trečios kartos gydytojas, kurio tiek tėvas, tiek senelis yra baigę medicinos mokslus ir dirbę gydytojais. Sekdamas jų pėdomis A. Vaitoška baigė tuometį Kauno medicinos institutą ir tapo chirurgu bei vidaus ligų gydytoju. Visą gyvenimą gydęs kitus, A.Vaitoška teigia, kad iš tiesų sveikata – brangiausias mūsų turtas, tačiau norit išlaikyti gerą sveikatą reikia domėtis bei įdėti pastangų.
Gydytojas A. Vaitoška
Gydytojas A. Vaitoška / Projekto partnerio nuotr.
Temos: 2 Vanduo Sveikata

Organizmo rūgštėjimas

Gydytojas A. Vaitoška teigia, kad viena pagrindinių įvairių sveikatos sutrikimo priežasčių yra organizmo rūgštėjimas, kuris pasireiškia tiek dėl fizinių, tiek dėl psichologinių priežasčių. Žmogaus mąstymas, jo nervų sistema turi didelę įtaką organizme vykstantiems cheminiams procesams. „Nerimas, baimė, negatyvios emocijos organizme skatina rūgštėjimo procesą, kuris lemia pakitimus endokrininėje bei imuninėje sistemose ir taip kyla įvairūs negalavimai“ – pasakoja gydytojas.

Pasikeitusi mityba

A.Vaitoška primena, kad tūkstančius metų žmonės maitinosi visiškai kitaip nei šiandien. Tuomet mitybos racioną sudarydavo apie 80-90 proc. daržovės bei vaisiai, kurie šarmina organizmą. Be to, norėdamas gauti maistą, žmogus turėdavo įdėti fizines pastangas, o juk aktyvi veikla padeda malšinti stresą bei neigiamas emocijas. Dabar pajutus įtampą retas gali išlieti susikaupusią įtampą, tad ji kaupiasi kūne, rūgštindama organizmą. Todėl svarbu valgyti mažiau mėsos, kuri kelia rūgštingumą ir į racioną įtraukti daugiau šarminių produktų bei tinkamo vandens.

Vanduo maitina kūną

Gydytojas dalinasi savo sveikos gyvensenos atradimais, kurių vienas – jonizuotas šarminis vanduo, kuris jau eilę metų yra tapęs kasdieniniu A.Vaitoškos gėrimu.

Gydytojas apie jonizuoto šarminio vandens naudą buvo girdėjęs prieš daugybę metų, tačiau tik rimtai ligai užklupus jį patį, ėmė domėtis plačiau, skaityti literatūrą, kol nusprendė įsigyti jonizuoto šarminio vandens prietaisą. „Didžiulei mano nuostabai, jau per pirmąją savaitę beveik pranyko kūno tirpimas, dusulys ir širdies skausmai. O praėjus beveik trims metams nuo jonizuoto vandens vartojimo pradžios, drąsiai galiu pasakyti, kad į trečią aukštą ėmiau užlipti greitu žingsniu.“

Ypatingos savybės

Gydytojo teigimu, jonizuotas šarminis vanduo išsiskiria savo takumu, jis daug lengviau prasiskverbia per membraną į ląstelės vidų. Įprastas vanduo sunkiai patenka į ląstelę, todėl atitinkamai pernešama mažiau maisto medžiagų. Šarminis vanduo taip pat perneša daugiau deguonies, todėl suteikia energingumo, lengviau išplaunami toksinai. Taip pat, labai svarbios jonizuoto šarminio vandens stiprios antioksidacinės savybės, kurios neutralizuoja laisvuosius radikalus, kurie gali būti rimtų sveikatos problemų priežastimi.

Gydytojas pabrėžia, kad svarbu vartoti gryną vandenį – jame ištirpsta visos reikalingos medžiagos bei mineralai, be to su vandeniu pašalinamos ir atliekos. „Lygiai kaip drabužių neišplausime turėdami tik skalbimo miltelius, taip ir mineralų nepasisavinsime, jei negersime vandens,” – vaizdžiai pasakoja specialistas.

Projekto partnerio nuotr./Vandens jonizatorius
Projekto partnerio nuotr./Vandens jonizatorius

Gelbsti nuo kraujotakos ligų

Labai daug žmonių susiduria su kraujotakos problemomis, kurių atsiradimą taip pat iš dalies sukelia organizmo rūgštėjimas. Kai organizme stinga skysčių, kraujas tirštėja ir praranda galimybę ląsteles ir organus tinkamai aprūpinti maisto medžiagomis. Taip pat krešintis kraujas skatina aukštą kraujo spaudimą. Didelio krešumo kraujas užkemša kraujagysles, todėl išauga infarkto bei insulto rizika. Dauguma krešumui mažinti naudoja vaistus, tačiau jie kenkia visam organizmui.

Šarminis vanduo skystina kraują, todėl naudotinas insulto ir infarkto profilaktikai. Kadangi šarminiame vandenyje yra daugiau deguonies, pagerėja galvos smegenų ir visų kitų organų medžiagų apykaita. Todėl geriant kasdien jonizuotą šarminį vandenį gerėja atmintis, nervų sistemos darbas. Pagerėja inkstų veikla, nes atsistato kapiliarinė kraujotaka. A. Vaitoška primena, kad jonizuotas šarminis vanduo yra natūralus ir taip pat puikiai mažina kraujo krešumą. Geriant jonizuotą šarminį vandenį kraujas prisipildo deguonies, gerėja atmintis, mažėja ligų rizika ar progresas, stabilizuojasi nervų sistema. „Svarbu vandenį naudoti sąmoningai ir stebėti, kaip jis veikia organizmą”, – sako gydytojas.

Daugiau informacijos: www.vandensjonizatoriai.lt

Projekto partnerio nuotr./Jonizuotas vanduo
Projekto partnerio nuotr./Jonizuotas vanduo

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius